MISIR UNLU ÇÖREKLER

Dünyanın En Güzel Kurabiyeleri kitabından uyralanmış bir tarif... Son derece lezzetli, ekmek yerine, tuzlu kek, muffin yerine geçebilecek, kahvaltılara, çay saatlerine keyif verecek bir çörek. Temel hamur kitaptaki ile aynı ama oradaki çörekler pastırmalı yapılmıştı, ben farklı bir uygulama yapmış oldum. Eklediğim malzemeler doğaçlama oldu, siz benim tarifimle veya zeytin, kekik, peynir, fesleğen çeşitlemeleriyle yapabilirsiniz. Tarifin orjinal hali için hafifçe pişirilmiş pastırmaları da kullanabilirsiniz. Eğer pastırmalı yaparsanız benim tavsiyem biraz da kaşar peyniri eklemeniz. Mısır ununun verdiği lezzetle yaptığım bu pratik çöreğin tarifi şöyle;
Malzemeler: (12-14 adet)
- 100 gr tereyağ (eritilip soğutulmuş)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı beyaz un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı ince doğranmış kurutulmuş domates
- 1,5 su bardağı küp şeklinde doğranmış beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı
- 3-4 dal ince kıyılmış dereotu
Yapılışı:
- 100 gr tereyağ (eritilip soğutulmuş)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı beyaz un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı ince doğranmış kurutulmuş domates
- 1,5 su bardağı küp şeklinde doğranmış beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı
- 3-4 dal ince kıyılmış dereotu
Yapılışı:
0 yorum:
Yorum Gönder