İstanbul 'da Risotto Pişirmek ! TEFAL NutriCook Etkinliği

NutriCook 'da Risotto
NutriCook 'ta risotto pişireceğimizi duyunca şaşrdım. İtalyan mutfağının en zor yemeği...Pirinçleri "al dente " tutturmak zor mu zordur. Tarifi çok basit gözükse de olması gerektiği gibi pişirmek hüner ister. Yani bizim pilavlar gibi kapağını kapatıp tutmasını beklemek mümkün değil. Şef Aykut Bey'in yönlendirmesiyle malzemelerimizi NutriCook 'a koyuyoruz. Kapağını kapatıp 8 dakika sonra açıyoruz. Tereyağı ekleyip karıştırıyoruz. Risotto hazır. Servis tabağına döküp, tüm tabağa yayılması için , tabağın altına hafifçe vuruyoruz. İnanılmaz ama gerçek 8 dakikada zahmetsiz ve olması gerektiği gibi risotto !
Malzemeler:
-300 gr arborio (risotto) pirinci
-80 gr parmesan peyniri rendesi
-80 gr kuru porcini mantarı
-1.2 litre tavuk suyu
-1 adet soğan
-100 ml elma sirkesi
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-30 gr tereyağı
-tuz ve karabiber
Yapımı:
Zeytinyağı ile birlikte ince doğranmış soğanla birlikte pirinci NutriCook 'a koyun, pirinçler saydamlaşıncaya kadar harlı ateşte çevirin. Tavuk suyunu ekleyip kaynayınca , mantar ve elma sirkesini koyup , iyice karıştırıp NutriCook 'un kapağını kaptın . 8 dakikaya ayarlayın. . Pişme işlemi tamamlanınca , kapağı açın ve tereyağı ile parmesan peynirini ekleyin. Tuz ve karabiber koyup sıcak servis yapıp , hemen tüketin.
0 yorum:
Yorum Gönder