BAGET HAŞLAMA
Çocukluğumdan 'kuzu haşlama' olarak kalan bir yemeğin tavuk uyarlamasıdır bu. Anneciğim nefis yapardı; tabii ne kolesterol, ne kilo, ne gam ne de kasavet, götürürdük afiyetle. Benimki kontrollü gidiyor ama eşiminki minimum 240 civarlarında seyrettiği için kuzu eti eve giremiyor. Bu yemek de danayla maalesef güzel olmuyor. En iyisi yumuşak olması için tavuk kullanmaktı ve hakikatten çok lezzetli oldu. Hiç olmazsa hem nostalji yaptık hem de damağımız şenlendi. Tavsiye ederim. Afiyet olsun..
Malzemeler:
**************
*4 adet tavuk baget
*3 adet patates
*Tuz-karabiber
*Yarım limonun suyu
*Su
Yapılışı:
***********
*Tavuk bagetlerini üzerlerini epey geçecek suda biraz haşlayın.
*Patatesleri soyup herbirini önce 4 elma dilimine, sonra da tam ortalarından ikiye bölerek 8 parçaya ayırın ve kaynayan tavukların aralarına yerleştirin.
*Tuzunu ve karabiberini, limon suyunu ekleyip altını kısın.
*Patatesler yeterince yumuşayıp, suyu da biraz çekene kadar pişirin.
*Suyuyla birlikte sıcak sıcak servis edin.
*Suyu,patatesin saldığı nişastadan dolayı biraz kıvamlanıyor, o nedenle ayrıca terbiyeye gerek kalmıyor.
0 yorum:
Yorum Gönder