Çerkez Tavuğu

Şu yaz ayı bir türlü gelemedi. Tam geldi havalar ısınacak dedik, İzlanda da yanardağ patladı. Şimdi de yaz bu sene serin geçebilir diyorlar. Bir de üstüne asit yağmurları yağacakmış. Her sabah güneş görme umuduyla kalkıyorum. Ama nerde onun yerine yağmur karşılıyor beni. Neyse benim hala umudum var. Yarın kesin güneş açacak. Ben de çorapsız babet giyebileceğim :))





MALZEMELER:
1 adet tavuk but
1 adet tavuk gögüs
3 dilim bayat ekmek
1 çay bardağı tavuk suyu
2-3 diş sarmısak
Yarım limonun suyu
3-4 yemek kaşığı süt
1 su bardağı ceviz içi
Tuz
Karabiber

Tavukları güzelce yıkadıktan sonra haşlayın. Suyunu ayırın. Haşlanan tavukları didin. Ekmek dilimlerini 2 yemek kaşığı tavuk suyuyla ıslatın. Sarmısak, süt, ekmek ve tavuk suyunu mutfak robotunda 1 dakika kıyın. Ceviz içi, limon suyu, tuz ve karabiberi de ekleyi bir dakika daha robottan geçirin. Bu sosu didiklediğiniz tavukların üstüne döküp iyice karıştırın. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber de çok yakışıyor.


Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder