Fırında Soğanlı Yumurta (6 Kişilik)
Yumurta Yemekleri ![]() |
![]() |
Malzemeler 6 Yumurta 2 Su Bardağı Süt 1.5 Kahve Fincanı Tereyağı 1 Yemek Kaşığı Un 2 Yemek Kaşığı Krema 2 Soğan Tuz Karabiber Toz Müskat |
Yemegin Yapilisi |
Yumurtaları Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin. Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve müskat ekleyip ateşten alın. Yumurtaları soğutup kabuklarını soyun ve yuvarlak dilimleyin. Soğanları ince halkalar şeklinde kesin. Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin. İçine yumurta dilimleri ilave edin. Yayvan bir fırın kalıbını yağlayın. Yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kalıbına dizin. Kalan sosu üzerine dökün. Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 6 dakika kızartın. Not: Müskat, diğer adıyla hint cevizi, toz veya tane olarak satılır. Tane satın alırsanız kabuğunu ince bir rende ile rendeleyebilirsiniz. Toz olarak almanız aroma açısından daha etkilidir. |
AFIYET OLSUN... |
0 yorum:
Yorum Gönder