Haşhaşlı portakallı topkek

Portakal en sevdiğim meyvedir. Dolayısıyla portakallı keklere, kurabiyelere bayılırım. Bir arkadaşım haşhaşlı limonlu kekin çok güzel olduğunu, denememiz gerektiğini söyleyince içimden 'portakallısı daha güzel olur' diye düşünmüştüm. Sonradan anladım ki bunu düşünen ilk ben değilmişim :) Tarif Hünerli Bayanlardan ama ben kendimce ufak birkaç değişiklik yaptım. Haşhaş çok güzel çıtır bir lezzet veriyor.

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
½ portakalın suyu
1 su bardağı süt ya da yoğurt
2 portakal kabuğu rendesi
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ekleyip karışana kadar çırpın. Kuru malzemeleri ve portakal kabuğunu ayrı bir kapta karıştırıp sıvı karışıma ekleyin. Sadece malzemeler bütünleşene kadar çırpıp muffin kalıplarına yerleştirdiğiniz kek kağıtlarının üçte ikisini dolduracak şekilde pay edin. Önceden ısıtılmış 175derece fırında kürdan testini geçene kadar 30-35dk. pişirin.



0 yorum:

Yorum Gönder