Haşhaşlı portakallı topkek

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
½ portakalın suyu
1 su bardağı süt ya da yoğurt
2 portakal kabuğu rendesi
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ekleyip karışana kadar çırpın. Kuru malzemeleri ve portakal kabuğunu ayrı bir kapta karıştırıp sıvı karışıma ekleyin. Sadece malzemeler bütünleşene kadar çırpıp muffin kalıplarına yerleştirdiğiniz kek kağıtlarının üçte ikisini dolduracak şekilde pay edin. Önceden ısıtılmış 175derece fırında kürdan testini geçene kadar 30-35dk. pişirin.

0 yorum:
Yorum Gönder