KABAKLI TRENDY BÖREK
Malzemeler:
***********
*İki adet orta boy dolmalık kabak
*2 adet yumurta
*1,5 su bardağı yoğurt (yağsız ve kaymağı alınmış)
*3 yemek kaşığı sıvıyağ
*1 yemek kaşığı buğday unu
*2 yemek kaşığı çavdarlı / yulaflı karışım veya kepek ( Muhtelif markalardaki ekmek unu karışımlarından "MAYASIZ" olanlarını tarcih edin, bazısının mayası içine katılmış oluyor, DİKKAT)
*1/2 demet maydanoz
*1 demet dereotu
*3 yemek kaşığı dolusu lor peyniri (1 çay bardağı yağsız beyaz peynir de kullanabilirsiniz)
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı kuru fesleğen, nane
*Üzeri için: 2 çay kaşığı çörekotu
Yapılışı:
********
*Yumurtaların birinin tamamını, diğerinin sadece beyazını derin bir kaba kırın.
*Üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekleyip tel çırpıcıyla iyice çırpın.
*Kabakları yıkayıp rendeleyin ve avucunuzun içinde iyice sıkarak fazla suyunu süzün. Sonra da yumurtalı karışımın içine katın.
*İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu, lor peynirini / rendelenmiş beyaz peyniri, kabartma tozunu, unları ve baharatı ekleyin ve bir spatula yardımıyla hepsini karıştırın.
*25-28 cm. çapında veya kare şeklinde fırın kalıbını yağlayıp katı muhallebi kıvamındaki hamuru kalıba dökün ve kaşığın sırtıyla düzeltin.
*Çırptığınız yumurta sarısını da kaşık yardımıyla hamurun üzerine yayıp çörekotu serpin.
*5 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
*Biraz ılınmasını bekleyip dilimleyerek servise sunun.
0 yorum:
Yorum Gönder