KABAKLI TRENDY BÖREK

Sahrap Soysal'ın Hürriyet Gazetesi'ndeki sayfasından kesmiş, saklamıştım bu tarifi. Geçen gün zeytinyağlı yemek için aldığım kabak miktarını abartmış olduğumu farkettiğimde aklıma bu tarif geldi. Yemek yaparken iki tanesini ayırıp, hemen arkasından böreği (çörek demek daha doğru:) hazırlayıp atıverdim fırına. Ben kabaklı hamurişlerini seviyor ve çok sık yapıyorum. İşte size birebir tarifi..Afiyet olsun..

Malzemeler:
***********
*İki adet orta boy dolmalık kabak
*2 adet yumurta
*1,5 su bardağı yoğurt (yağsız ve kaymağı alınmış)
*3 yemek kaşığı sıvıyağ
*1 yemek kaşığı buğday unu
*2 yemek kaşığı çavdarlı  / yulaflı karışım veya kepek ( Muhtelif markalardaki ekmek unu karışımlarından "MAYASIZ" olanlarını tarcih edin, bazısının mayası içine katılmış oluyor, DİKKAT)
*1/2 demet maydanoz
*1 demet dereotu
*3 yemek kaşığı dolusu lor peyniri (1 çay bardağı yağsız beyaz peynir de kullanabilirsiniz)
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı kuru fesleğen, nane
*Üzeri için: 2 çay kaşığı çörekotu



Yapılışı:
********
*Yumurtaların birinin tamamını, diğerinin sadece beyazını derin bir kaba kırın.
*Üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekleyip tel çırpıcıyla iyice çırpın.
*Kabakları yıkayıp rendeleyin ve avucunuzun içinde iyice sıkarak fazla suyunu süzün. Sonra da yumurtalı karışımın içine katın.
*İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu, lor peynirini / rendelenmiş beyaz peyniri, kabartma tozunu, unları ve baharatı ekleyin ve bir spatula yardımıyla hepsini karıştırın.
*25-28 cm. çapında veya kare şeklinde fırın kalıbını yağlayıp katı muhallebi kıvamındaki hamuru kalıba dökün ve kaşığın sırtıyla düzeltin.
*Çırptığınız yumurta sarısını da kaşık yardımıyla hamurun üzerine yayıp çörekotu serpin.
*5 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
*Biraz ılınmasını bekleyip dilimleyerek servise sunun.





0 yorum:

Yorum Gönder