KIYMALI MAKARNA
Efendim, bu yemeği restoran ve cafe'lerde spagetti ile yapıp adına "spagetti bolonez" diyorlar ve epey de fiyatlı satıyorlar, biliyorsunuzdur. Gelin görün ki bu süper lezzet, evde yapımı son derece kolay bir şey. Çocukluğumdan beri çok severek yediğim bu basit ama lezzetli ve doyurucu yemeğin yapımını size anlatacağım. Sizler eğer bu yemeği farklı şekillerde yapıyorsanız ve benimle paylaşırsanız sevinirim. Afiyet olsun..
Malzemeler:
************
*1 paket kelebek veya spagetti makarna
*250 gr. yağsız veya az yağlı dana kıyması
*2-3 adet domates
*1 adet kuru soğan
*1-2 adet yeşil biber
*Soğanı kavurmaya yetecek kadar az zeytinyağı
*Tuz, karabiber, istenirse kırmızı pul biber ve diğer baharat
*Üzeri için istenirse sarmısaklı yoğurt
Yapılışı:
********
*Makarnanızı dilediğiniz dirilikte haşlayın, süzün, yapışmaması için sudan geçirin ve bekletin.
*Diğer tarafta soğanı ve biberi yemeklik doğrayın ve yağda biraz çevirin.
*Üzerine kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
*Tuzunu ve baharatını koyun.
*Rendelediğiniz veya küp doğradığınız domatesi de harca katın, domatesler suyunu fazlaca çekmeden altını kapatın.
*İster tüm harcı makarnaya boca edip karıştırarak, ister tabağa sade makarnayı alıp üzerine - fotoğraftaki gibi - harcı yayarak servis edin.
*Arzu ederseniz sarmısaklı yoğurt ilavesiyle lezzetlendirebilirsiniz.
Malzemeler:
************
*1 paket kelebek veya spagetti makarna
*250 gr. yağsız veya az yağlı dana kıyması
*2-3 adet domates
*1 adet kuru soğan
*1-2 adet yeşil biber
*Soğanı kavurmaya yetecek kadar az zeytinyağı
*Tuz, karabiber, istenirse kırmızı pul biber ve diğer baharat
*Üzeri için istenirse sarmısaklı yoğurt
Yapılışı:
********
*Makarnanızı dilediğiniz dirilikte haşlayın, süzün, yapışmaması için sudan geçirin ve bekletin.
*Diğer tarafta soğanı ve biberi yemeklik doğrayın ve yağda biraz çevirin.
*Üzerine kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
*Tuzunu ve baharatını koyun.
*Rendelediğiniz veya küp doğradığınız domatesi de harca katın, domatesler suyunu fazlaca çekmeden altını kapatın.
*İster tüm harcı makarnaya boca edip karıştırarak, ister tabağa sade makarnayı alıp üzerine - fotoğraftaki gibi - harcı yayarak servis edin.
*Arzu ederseniz sarmısaklı yoğurt ilavesiyle lezzetlendirebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder