Labada Sarması

Sarma diyince aklıma ilk zeytinyağlı sarma gelir onu da herkes güzel yapamaz kolay kolay :)
Malzemeler :
2 Demet Labada
2 Su B. İri Bulgur
2 Soğan
1 Tutam Taze Reyhan
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Çorba K. Biber Salçası
1 Çorba K. Tereyağı
Yarım Çay B. Zeytinyağı
Tuz,Karabiber
Üzeri İçin:
1 Kase Yoğurt
Hazırlanışı:
iç harcını hazırlarken; bulguru, soğanı ve salçayı karıştırın. Reyhanı ve baharatlarını da ilave edin. Yarım çay bardağı zeytinyağını da ilave edin. İyice karıştırın. Labada yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Ardından soğuk suya batırıp çıkarın.
Hazırladığınız iç harcı yaprakların içine paylaştırarak sarın. Tencereye dizin. Üzerine bir servis tabağı kapatın. Sıcak suyunu ekleyip ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Pişen sarmaları servis tabağına aktarın. Yoğurtla servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder