TÜRLÜ BULGUR PİLAVI

 
Çeşme günlerimizin nadide lezzetlerinden biri de görmüş olduğunuz bol çeşnili bulgur pilavıydı. Hatta pul biberini biraz fazla kaçırmış olduğum için oğlum ve yeğenim biraz korktular ilk tadımda;  fakat yoğurt eşliğinde yedikçe acılığın hiç de rahatsız etmediğini anladılar sonunda.  Böyle çeşnili yapar mısınız bilmem ama tavsiye ettiğim kesin.. Afiyet olsun..

Malzemeler:
**************
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1,5 su bardağı su veya et suyu
*1 adet soğan
*1 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı kapya biber
*1 adet kabak 
*1 adet patlıcan
*1 adet domates
*1adet havuç
*1 adet patates
*Taze veya kuru nane 
*Tuz,karabiber,pul biber
*Yarım çay kaşığı kadar safran (şart değil,sarı renkte olmasını isterseniz kullanın)
*Zeytinyağı

Yapılışı:
**********
*Soğanı yemeklik; biberleri ince ince; kabak, havuç,patates ve - tuzlu suda bekletmek şartıyla - patlıcanı küp küp doğrayın.
*Soğanı zeytinyağında kavurun.Sırasıyla biberleri, havucu, patatesi, kabağı, patlıcanı ve küp doğradığınız domatesi ikişer-üçer dakika aralıklarla tencereye ekleyin. 
*Tuz, baharat ve naneyi de katın. Hepsi yeterince kavrulup biraz piştiğinde 1,5 su bardağı kaynar suyu tencereye dökün ve ayıkladığınız bulguru ekleyerek altını kısın. 
*Suyunu çektiğinde demlendirin ve ister sıcak, ister soğuk servis edin. 


0 yorum:

Yorum Gönder