KAKAOLU KEPEKLİ KURABİYE
İki hafta önce İstanbul'a annem ve halamla gittim. Arabayı ben kullandım, onlar da bana -uyuklamayayım diye- nöbetçi muhabbetçilik yaptılar. Bu kurabiyeleri yolluk olarak yaptım kendimize. Gelin görün ki 3 kişinin bavulu, annemin kızkardeşime ve oğluma yaptığı bilumum konservenin kavanozu - şişesi, yetmezmiş gibi taşıyıcısıyla birlikte oğluma götürdüğüm kedimiz Zibid arabada yeteri kadar yer kapladığı için bagajdaki kurabiyeleri öldür Allah bulamadık. Annemin deyimiyle 'Kuruntu ailesi gibi' sıkış tepiş seyahat ettik yani. Dolayısıyla İstanbul'da kısmet oldu bunları yemek. Afiyet olsun..
Malzemeler:
**************
*3 yumurta
*3 çay bardağı şeker (varsa esmer şeker tercih edin)
*3 çay bardağı rondoda çekilmiş ceviz
*3/4 su bardağı sıvı yağ
*1/2 su bardağı süt (varsa yağsız veya yarım yağlı süt tercih edin)
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı kakao
*Aldığı kadar kepekli un
Yapılışı:
*********
*Un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabında elinizle karıştırın.
*Aldığı kadar kepekli unu ekleyin, elinizden kurtulacak kıvama geldiğinde iri ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın.
*Yağlanmış fırın tepsisine koyun ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
*Kurabiyeler kahverengi olduğu için 'üzerleri kızarana kadar' diyemiyorum, o nedenle kurabiyelerin üzerine elinizi hafifçe bastırın, eliniz gömülmüyor ama hafif bir yumuşaklık hissediyorsanız pişmiş demektir.
*Fırından çıkınca tepsiden hemen almayın, dağılabilirler.
*İsterseniz fırına vermeden önce her bir kurabiyenin üzerine yarım ceviz içi gömüp öyle de pişirebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder