KANDİL SİMİDİ

 
İstanbul seyahatimiz boyunca bagajda bir türlü bulamadığımız için yiyemediğimiz bir diğer yolluğumuz da bu kandil simitleriydi. Onları da İstanbul'da herkesle paylaşarak tükettik. Kıyır kıyır olmuşlardı, çayın yanında çok iyi geldiler bize..Epeydir yapmamıştım kandil simidini, özlemişiz kısacası. Afiyet olsun..

Malzemeler:
*************
*125 gr. (yarım paket)  margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
*Yarım çay bardağı zeytinyağı 
*1 yumurta (sarısı içine, beyazı üstüne) 
*1 çay kaşığı tuz 
*1 tatlı  kaşığı şeker 
*2 çay bardağı yoğurt 
*2 çay kaşığı mahlep 
*2 yemek kaşığı sirke 
*1 paket kabartma tozu 
*Aldığı kadar beyaz veya kepekli un
*Üzeri için susam

Yapılışı:
**********
*Margarini elinizle biraz yumuşatın ve yumurta beyazı-susam ikilisi hariç tüm malzemeyi karıştırın. 
*Ununu yavaş yavaş ekleyin, kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde, üzerini örterek biraz dinlendirin. 
*Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak uzun çubuk haline getirin ve iki ucunu kapatıp halka haline getirin. 
*Önce yumurta akına, sonra susama bulayıp yağlanmış fırın tepsisine koyun. 
*Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 
*Çıkarınca dağılmamaları için soğumasını bekleyip tepsiden alın.


0 yorum:

Yorum Gönder