Uzun Aradan Sonra Yeni Bir Davet
Ramazan geldi yeni tarifler girerim, kurulan sofraları paylaşırım derken bayram geldi geçti de daha hiç bir paylaşım yapamadım.. Şehir dışında olunca biraz mutfaktan uzak kaldım şu sıra, iyi de oldu aslında kilolanmaya başlamıştık gidişat fenaydı..
Bugün halamlar ve gelinleriydi misafirlerimiz.Normalde gelenler yabancı olsa bu kadar rahat olamazdım yeni tarifleri deneme noktasında; ama Allah'tan ilk defa denediğim tarifler de enfes oldular , yani öyle söylendi:)
Menümüz;
- Ispanaklı Kiş
- Zeytinyağlı sarma
- Muska böreği
- Tavuklu salata
- Cevizli sandviçler
- Hindistan cevizli toplar
- İncirli tatlı
Ispanaklı Kiş
Hamuru için;
100 gr margarin
1 yumurta
2 y.k. yoğurt
tuz
3 su b. un
İçi için:
1 kg ıspanak
1 paket mantar
1 iri soğan
Yukarıdaki malzemeleri tuz da ilave ederek pişirin. Mantarları ayrı bir yerde daha fazla kavurabilirsiniz.
Beşamel sos için; 2 yemek k. un 2 y.k. sıvıyağ ve 2 su b. sütü pişirin. Karabiber ve tuz ilave edin.
Beşamel sos ile ıspanakları karıştırıp yoğurduğunuz tart hamurunun içine döşeyin. 150 C fırında pişirin.
Zeytinyağlı sarma
Cevizli sandviç
Hindistan cevizli toplar
İncirli tatlı
Keki için;
3 yumurta
1 su b. şeker
1 su b. un
1 pk. kabartma tozu
1 su b. kıyılmış ceviz içi
8 adet kuru incir ( ıslatılmış ve küp doğranmış)
Malzemeleri karıştırıp dikdörtgen borcama dökün 150 C fırında pişirin.
Şerbeti için; (pişirilmeyecek)
1,5 su bard. soğuk su
1 yemek kaşığı neskafe
4 tatlı k. şeker
Kek piştikten sonra soğuyunca üzerine soğuk şerbeti dökün.
Muhallebisi için;
4 su b. süt
2 y.k. un ve 2 y.k. nişasta
5 y.k. şeker
pişir. Piştikten sonra içine 1 poşet toz kremşanti ekle dırtlat.
0 yorum:
Yorum Gönder