OTLU PEYNİRLİ ÇÖREK
Bayramın birinci günü annelerimizde tıkabasa karnımızı doyururken herşey çok güzeldi. Ertesi gün 'çayın yanına ne yapsam? ' durumu çıktı ortaya. Hemen dipfrizi karıştırdım.. Baktım ki biraz peynir, biraz yeşil soğan.. Hmm.. Demek ki tuzlu birşeyler yapabilirim.. deyip kolları sıvadım.. Bildiğiniz poğaça lezzetinde ama içi dışı ayrı değil, hepsi birarada nefis bir çörek çıktı ortaya.. Sizin için ölçerek koydum bütün malzemeyi.. Afiyet olsun..
Malzemeler:
**************
*2 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1/2 su bardağı zeytinyağı
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı mahlep
*200 gr. beyaz peynir veya tulum peyniri
*7-8 dal taze soğan
*1 demet dereotu - maydanoz karışımı
*3,5 su bardağı kepekli veya beyaz un
*Dilerseniz karabiber, pul biber
*Az tuz
Yapılışı:
************
*Yeşillikleri, taze soğanı incecik kıyın, peyniri de ezin veya rendeleyin.
*Diğer tüm malzemeyle karıştırıp yoğurun ve cıvık kıvamdan biraz daha katı bir hamur elde edin.
*Yağladığınız fırın tepsisine, ıslattığınız çorba kaşığıyla alıp alıp aralıklı olarak dizin ve kaşıkla hepsini biraz yassıltın (yulaflı kuki gibi olacaklar)
*Önceden 175 dereceye ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar pişirin, ılınınca servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder