MANTOLU KUŞ YUVALARI



Yılbaşı sofralarınıza bir güzellik daha..Gülhan'ın Yemek Günlüğü'nde görmüştüm bu topları ve bayılmıştım. Çok yaratıcı gerçekten, kendisinin ellerine sağlık. Birebir kopyalamış olmayayım diye ben süsünü biraz farklı düşünüp mısır ve süzme yoğurt kullandım. Hem salata, hem meze olarak kullanabileceğiniz nefis bir ikram. Aldığım olumlu tepkilere dayanarak bunu rahatlıkla söylüyorum inanın. Afiyet olsun.

Malzemeler:
************
*5 adet irice patates
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz (istenilen miktar)
*1 adet limonun suyu
*1-1,5 su bardağı kadar sarmısaklı yoğurt (süzme yoğurt da kullanabilirsiniz, ben öyle yaptım)
*1 küçük kutu konserve mısır
*1 demet dereotu
*1 demet maydanoz

Yapılışı:
**********
*Patatesleri çok iyi haşlayın ve fazla soğutmadan soyun, ezin.
*Püreye tuz, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip sıcaklığına dayanabildiğiniz aşamada elinizle yoğurun.
*Diğer tarafta dereotu ve maydanozu çok çok ince kıyıp her ikisini de ayrı yayvan tabaklara koyun. *Patatesten iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle top yapın ve sırayla birini dereotuna, birini maydanoza bulayın.
*Her bir topun içini parmağınızla içli köfte gibi oyup servis tabağına oturtun.
*Hepsi bittikten sonra içlerine çay kaşığı ile sarmısaklı süzme yoğurt doldurun ve üzerlerine konserve mısır taneleri koyup soğuk servis edin.
*Süslemeyi hayal gücünüze gööre çeşitlendirebilirsiniz elbet :) 

0 yorum:

Yorum Gönder