TAHİNLİ KURABİYE

Tahin, içine girdiği pek çok yiyeceğe inanılmaz tatlar katıyor; keklere, kurabiyelere, tatlılara, çöreklere.. Ben kurabiyede kullandım. Üstelik bu kurabiye sıvıyağla yapılıyor, çok da lezzetli oluyor. Tavsiye ederim. Ama yerken 'sıvıyağla yapılıyor nasılsa' deyip abartmamak lazım; çünkü sıvıyağla yapılması sadece yağ tercihimizin doğru olmasını sağlıyor, yoksa kalorisini azaltmıyor. Zira tahin de susam yağının ta kendisidir, yani epey kalorilidir, aman dikkat.. Afiyet olsun..


Malzemeler:
************
*1 su bardağı tahin
*1 su bardağı sıvıyağ (ben fındık yağı kullandım)
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un (siz 500 gr.kadar bulundurun, az az ekleyin)
*İstenirse robotta ince çekilmiş ceviz (1/2 su bardağı kadar)


Yapılışı:
********
*Tahini, sıvıyağı ve pudra şekerini çukur bir kapta karıştırın.
*Üzerine kabartma tozunu da koyduktan sonra unu azar azar eklemeye başlayın.
*İkinci fotoğrafta gördüğünüz gibi kırıntılı bir hamur olacaktır (un kurabiyesinde olduğu gibi) Aksi halde kurabiyeler yayılır ve birbirlerine yapışırlar.
*Eğer ceviz eklemek istiyorsanız undan hemen önce ekleyin ki kıvamı ona göre ayarlayabilesiniz.
*Kırıntılı hamurdan avucunuza biraz alıp sıkarak top yapın, şekillendirmeye kalkmayın, dağılır.
*Tepsiye top olarak koyun.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar (yanmadan) pişirin.
*Tepside soğutun ve spatül yardımıyla yavaşça tek tek alın.

Öneri:
--------
*Eğer üzeri pudra şekerli olarak servis etmek isterseniz, hamura, üzerine serpeceğiniz miktar kadar eksik pudra şekeri koyun, aşırı tatlı olmasın.. 

0 yorum:

Yorum Gönder