YİNE BİR DAVET SOFRASI

Bir davet sofrası daha... Belki daha önce yazmışımdır misafir ağılamayı ne kadar sevdiğimi, süslü sofralar hazırlamanın beni çok keyiflendirdiğini, özel bir yemek için törene hazırlanır gibi hazırlanacak sabrım olduğunu...
Bu sofra da yine çok sevdiğim, hayatımda iyi ki yapmışım dediğim birkaç şeyden birinin eseri. Kırmızılı soframda blog dostlarımla buluşmuştum ve her buluşmada iyi ki blogu açmışım diyorum. Bu sofra ise "sevgili italyanca grubum" içindi. İtalyan Kültür'e gitmek de geriye dönüp baktığımda iyi ki yapmışım dediğim başka birşey. 2 yıla yakın bir süre devam ettiğim kursda grubun üyeleri artsa da, çekirdek bir kadromuz var ve yılda 3-4 kez toplanmaya çalışıyoruz. Kasım ayında da bizim yeni eve davet etmiştik grubu, gerçi ev eskimeye bile başladı ama kalabalık gruplarda toplanmak, zaman ayarlamak zor oluyor.


Ben davet kesinleşince, bir süredir keyifli bir masa hazırlığına girmemiş olduğum için heyecanla hazırlıklara başladım. Bu sofrayı daha önce yazmak istemiştim yeni yıl hazırlıkları için menü konusunda fikir versin diye biraz geç oldu ama en azından yeni yıla bırakmamış oldum. Hala menü oluşturmadıysanız, bu davet menüsünün 1 veya 2 çeşit tatlı eklemesiyle (kestaneli bir pasta, balkabaklı bir pasta olabilir) uygun olacağını ve 12-15 kişilik bir kalabağı ağırlayacağını düşünüyorum.


Her davet öncesi yaptığım gibi, gelecek kişi sayısına uygun olarak menüyü oluşturdum. Kalabalık olacağımız için açık büfe hazırlamayı tercih ettim. Bu defa lila rengi bir masa düşündüğüm için masa örtüsünü, peçeteleri ve aksesuarları da benzer renklerden seçtim. Yiyecekler dışında yaptığım hazırlıkları yukarıdaki kolajda görebilirsiniz. Neler derseniz; şarap şişelerimi giydirdim, kadehlerin karışmaması için kadeh yüzüklerimi taktım ve farklı renklerdeki kadehlerimi çıkarttım. Çok fazla tatlı hazırlığı yapmadığım için bir kaç çeşit (çubuk, top) çikolata koydum.


İtalya seyahatimde almış olduğum Bellini'yi ( Köpüklü şarap ve şeftali püresi ile hazırlanan bir kokteyl, özellikle Venedik'te meşhur) çikolata kadehlerde ikrama hazırladım. Kuruyemiş çeşitleri, kanepeler ve yoğurtlu dip sosla ikram ettiğim cips çeşitleri ile orta sehpamızı hazırlamış oldum. Peynir tabağı ve meyve tabağını fazla olacağı için ve zamanım azaldığı için yapmadım ama yeniyıl masalarına yakışacaktır.
İçecek olarak beyaz, pembe ve kırmızı şarap, bol limon ve nane ile hazırladığım buzlu çay, karışık meyve suyu ve tüm sofraların vazgeçilmezi olarak çay vardı.
Menümüze gelince;
Tuzlular
Uğur böceği şeklinde kanepeler ve domates sepetinde sunduğum tabbule. Tabbule için linkdeki tarifi uygulayıp, alt taraflarından kesip, içlerini çıkardığım domateslerin içine doldurdum ve kürdanla nane yapraklarını yelkenli şeklinde sapladım.
Rulo tako ve peynirli sigara böreği. Meksika mutfağından bir lezzet olan takoyu, lavaş ekmeği ile rulo şeklinde hazırladım.

Yaprak ve lahana sarması (linkdeki içi haşlanmış lahanalar için de kullanabilirsiniz) ve etsiz çiğ köfte (kayınvalidemin son dakikada bizim için getirdiği etsiz çiğ köfte, misafir grubuma da yetti)

Ve kanepe cenneti, ton balıklı, ezmeli, jambonlu, zeytin ezmeli ve krem peynirli çeşitlerle hazırladığım kanepeler (detayları başka bir yazıda)
Tatlılar
Tatlılar kısmında yukarda yazdığım gibi fazla bir şey yapmadım, tuzlular ile genelde doyuluyor ve arkasına ağız tatlandıracak birşeyler yetiyor, gerçi vaktim kalsaydı bir çeşit kurabiye planım vardı ama hiç eksikliği hissedilmedi çünkü yaptığım 2 çeşit tatlı bile bitmedi. Tatlı olarak, çayın yanına yakışacağı için vişneli browni ve hafif olduğu için tercih ettiğim üç renkli sütlü tatlıyı yaptım. Üç renkli tatlıyı fıstık, limon ve çikolatalı 3 kattan hazırladım.
0 yorum:
Yorum Gönder