cevizli tavukgöğsü sarması
herkese günaydınlarrr.mutlu bir hafta dileyerek tarifime geçiyorum.sütlü tatlı sevenler için çok güzel.denemelisiniz.resim iyi çıkmadı ama tadı harikaydı.
malzemeler:
1kılo süt
yarım pk margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 pk vanilya
tepsiye dökmek için bolca hindistancevizi
içine:ceviz
bu ölçü büyük fırın tepsisine tam olarak den geliyor.yaklaşı 20 veya 25 dilim çıkıyor.
tencereye margarın alınır ve ocakta eritilir.üstüne un ilave edilir ve kısık ateşte yaklaşık 15 dk kavrulur.daha sonra süt ilave edilir ve sürekli karıştırılır.şekerde ilave edildikten sonra sürekli karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.muhallebi koyulaştıktan sonra ocaktan alınır ve içine 1pk vanilya eklenip mikserle yaklaşık 10 dk çırpılır.büyük kare fırın tepsisi hafif ıslatılıp heryerini kapatacak şekilde bolca hindistan cevizi dökülür.hindistan cevizinin üstüne tepsiyı kaplayacak şekilde çırptığımız muhallebi gayet ince tabaka halınde yayılır.bu şekilde tepsi en az 4 5 saat bekletilir.akşamdan yapılıp sabaha kadarda bekletebilirsiniz.
muhallebi soğuduktan sonra gözkararı kare büyükce kare dilimlere keseriz.kenarına ayıklanmış ama kıyılmamış iri cevizlerden koyup sararız.
afiyet olsun.
malzemeler:
1kılo süt
yarım pk margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 pk vanilya
tepsiye dökmek için bolca hindistancevizi
içine:ceviz
bu ölçü büyük fırın tepsisine tam olarak den geliyor.yaklaşı 20 veya 25 dilim çıkıyor.
tencereye margarın alınır ve ocakta eritilir.üstüne un ilave edilir ve kısık ateşte yaklaşık 15 dk kavrulur.daha sonra süt ilave edilir ve sürekli karıştırılır.şekerde ilave edildikten sonra sürekli karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.muhallebi koyulaştıktan sonra ocaktan alınır ve içine 1pk vanilya eklenip mikserle yaklaşık 10 dk çırpılır.büyük kare fırın tepsisi hafif ıslatılıp heryerini kapatacak şekilde bolca hindistan cevizi dökülür.hindistan cevizinin üstüne tepsiyı kaplayacak şekilde çırptığımız muhallebi gayet ince tabaka halınde yayılır.bu şekilde tepsi en az 4 5 saat bekletilir.akşamdan yapılıp sabaha kadarda bekletebilirsiniz.
muhallebi soğuduktan sonra gözkararı kare büyükce kare dilimlere keseriz.kenarına ayıklanmış ama kıyılmamış iri cevizlerden koyup sararız.
afiyet olsun.

0 yorum:
Yorum Gönder