DERMAN EKMEĞİ
Bu ekmeği sayısız denemelerimden sonra çift karıştırıcılı ekmek makinesinde de pişirilebilir hale getirmiştim. Sonra tek karıştırıcılıya da uyarladım. Onu da en kısa zamanda buradan paylaşırım sizlerle.. Beğeneceğinizi umuyorum. Bu ekmek, 'içinde yok yok' denilebilecek türden bir ekmek ve tam bir şifa deposu. Malzemeleri derlerken belki sıkılacaksınız ama yapıp da yemeye sıra geldiğinde bütün sıkıntınız bitecek inanın. Şimdiden afiyet olsun..Malzemeler:
**********
*500 ml.ılık su (Süt ile karışık da kullanabilirsiniz)
*200 gr. tam buğday veya çavdar unu (karışık da kullanılabilir)
*200 gr. hazır ekmek unu karışımlarından herhangi biri
*200 gr.beyaz un
*3 çorba kaşığı soya unu
*3 çorba kaşığı yulaf ezmesi
*3 çorba kaşığı zeytinyağı
*3 çorba kaşığı herhangi bir pekmez
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 çorba kaşığı keten tohumu (öğüterek veya tane olarak kullanabilirsiniz)
*1 yemek kaşığı buğday ruşeymi (şart değil)
*2 tatlı kaşığı toz enginar çayı (şart değil ama aktarda bulabilirsiniz)
*2 tatlı kaşığı instant maya
Yapılışı:
*******
*Sıvı malzeme öncelikli olmak üzere tüm malzemeyi ekmek makinesine yerleştirin, temel ekmek programına ve büyük somuna ayarlayın.
*Piştikten sonra ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
*Bu ekmek besin değeri açısından son derece zengin bir ekmektir bu nedenle 2 yaş altı bebeklerin sindirim sistemlerini zorlayabilir. Doktorlarına danışmadan kullanmamanızı öneririm.
*Bu ekmeği hamur tutabilen arkadaşlar rahatlıkla ellerinde yapabilirler.
*El ile yoğurmalarda göz kararı devreye girebilir, bu durumlarda beyaz un miktarı dışında herhangi bir malzemeyle oynamamanız yararınıza olacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder