LOKUM
herkese selamlar arkadaşlar.lokumun tarifini vermek istiyorum şuan.emin olun tadına bakınca bayılacaksınız.mutlaka denemelisiniz.bu tarifimi http://pembedusbahcesi.blogspot.com/ arkadaşımın baştan çıkaran etkinliğine gönderiyorum.
malzemeler:
1kilo süt
1su bardağı tozşeker
yarım pk margarin
1pk vanilya
1su bardağı un
1 küçük pk kakao
üstü:1poşet kremşanti
1su bardağı süt
tencereye marg alınır ve ocakta eritilir.üstüne un ilave edilerek yaklaşık 15 dk kısık ateşte kavrulur.daha sonra süt ilave edilerek sürekli karıştırılır.şeker ve kakao da ilave edildikten sonra muhallebi koyulaşana kadar karıştırılır.muhallebi piştikten sonra ocaktan alınır ve vanilya ilave edilerek mikserle yaklaşık 5 10 dk arası çırpılır.
hafif ıslatılmış tepsiye bolca hindistan cevizi dökülüp üstünü kaplayacak şekilde muhallebi dökülür.tepsi serin bir yerde soğumaya bırakılırken kremşanti sütle beraber çırpılır.tepsideki muhallebi tamamen soğuduktan sonra üstüne kremşanti sürülür.enaz 3 veya4 saat bekletilir.kremşantının donması gerekiyor.
en son muhallebi tepside dilimlere kesilerek sarılır.sarılan muhallebi tam ortadan tekrar kesilir ve dilim dik olarak servis tabağına alınır.
birmüddet buzdolabında bekletilip servis yapılır.
afiyet olsun.
malzemeler:
1kilo süt
1su bardağı tozşeker
yarım pk margarin
1pk vanilya
1su bardağı un
1 küçük pk kakao
üstü:1poşet kremşanti
1su bardağı süt
tencereye marg alınır ve ocakta eritilir.üstüne un ilave edilerek yaklaşık 15 dk kısık ateşte kavrulur.daha sonra süt ilave edilerek sürekli karıştırılır.şeker ve kakao da ilave edildikten sonra muhallebi koyulaşana kadar karıştırılır.muhallebi piştikten sonra ocaktan alınır ve vanilya ilave edilerek mikserle yaklaşık 5 10 dk arası çırpılır.
hafif ıslatılmış tepsiye bolca hindistan cevizi dökülüp üstünü kaplayacak şekilde muhallebi dökülür.tepsi serin bir yerde soğumaya bırakılırken kremşanti sütle beraber çırpılır.tepsideki muhallebi tamamen soğuduktan sonra üstüne kremşanti sürülür.enaz 3 veya4 saat bekletilir.kremşantının donması gerekiyor.
en son muhallebi tepside dilimlere kesilerek sarılır.sarılan muhallebi tam ortadan tekrar kesilir ve dilim dik olarak servis tabağına alınır.
birmüddet buzdolabında bekletilip servis yapılır.
afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder