MERENGLİ AYVA TATLISI

Bugün Yapı Kredi emeklisi arkadaşlarımızdan Nurcan'da toplandık.. Çok keyifli bir gün geçirdik ve nefis lezzetlerle ihya olduk. Nurcan'ın yaptığı süper börek ve salatanın yanında, ablası harika bir tatlıyla tanıştırdı bizi: Ayva Pastası. Bir yandan 'hmm hmm hmm..' sesleri arasında mideye indirirken, bir yandan da hiç vakit kaybetmeden tarifini aldık. Blogum var diye fotoğraflama ve tarifi yazma görevini  bana verdiler. Sevgili Çenebaz hemen cep telefonuyla fotoğrafladı. Ben de gereğini yapıyorum şu an. Bu, oldukça değişik ve küçük esprileri olan çok güzel bir pasta. Mutlaka denemenizi öneririm. Nazan ablanın eline sağlık, size bize de afiyet olsun..

Malzemeler:
*************
Tabanı için:
------------------
*5 irice boy ayva
*1,5 su bardağı şeker

Muhallebisi için:
--------------------
*1 litre süt
*1 su bardağı su
*4 tepeleme yemek kaşığı un
*3 yumurtanın sarısı (aklarını bir çırpma kabına ayırın)
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya

Üzeri için:
--------------
*3 yumurtanın akı
*3 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:
*********
* Öncelikle 5 ayvayı soyup rendeleyin veya robotta parçalayın. !,5 bardak şekerle suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin ve büyük boy bir dikdörtgen tepsiye yayın.
* Muhallebi malzemesini vanilya hariç bir tencereye alın ve çırpma teliyle karıştırarak pişirin. 
*En son vanilyayı karıştırıp ayvalı tabanın üzerine dökün. Biraz ılınmasını bekleyin. 
* Üzeri için, 3 yumurta akını 3 kaşık şekerle kar haline gelene dek çırpın ve ılınmış olan muhallebinin üzerine kaşığın sırtıyla yayın. Fırının sadece üst rezistansını (ızgara) açın ve pastayı fırına verin. 
*Üzeri fotoğrafta gördüğünüz şekilde kızarana dek tutun ve çıkarın. 
* Soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin. 


0 yorum:

Yorum Gönder