PARATHA (HİNT GÖZLEMESİ)
Bu muhteşem Hint gözlemesini, Türkiye ziyareti dönüşünde nefis tarifler sunan sevgili Cafe Pepela' dan alıp yaptım. O hafta pazar alışverişinde karnıbahar da almıştım. 'Tam sırası' deyip sıvadım kolları. Güzel bir şey olacağından emindim ama tadını merak da etmiyor değildim. Nihayet bitti ve akşamüstü çayının yanına servis edildi. Eşim de ben de bayıldık doğrusu. Karnıbahar lezzetinin fazla baskın olmadığı ama yeteri kadar hissedildiği ilginç bir lezzet oldu. İzmir tulumuyla tüketmenizi tavsiye etsem, ayıp etmiş olmam umarım (hoşgörünüze sığınarak). Afiyet olsun..
Malzemeler:
*************
*250 gr.karnıbahar (miktarı arttırabilirsiniz)
*Aldığı kadar kepekli un (beyaz un da kullanabilirsiniz)
*3 - 4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz veya taze kişniş
*Tuz ve baharatlar
Yapılışı:
*********
*Karnıbaharı iyice haşlayıp süzün ve ezin.
*İçine tuzunu, dilediğiniz baharatı, kıyılmış maydanoz veya taze kişnişi koyun.
*Ununu yavaş yavaş ekleyerek elinize yapışmayacak gözleme hamuru kıvamına getirin.
*Yarım saat kadar üzeri örtülü olarak dinlendirin.
*Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp herbirini servis tabağı büyüklüğünü geçmeyecek şekilde açın.
*Yağsız tavada önlü arkalı pişirin (üzeri göz göz olana dek)
*Peynir veya dilediğiniz katıkla servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder