PATLICAN PARMAĞI
Malzemeler:
**********
*5-6 adet patlıcan
*2 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*3 adet domates
*4 diş sarmısak
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı tozşeker
*1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
*******
*Patlıcanları tamamen soyun (alacalı olmayacak).
*Önce boydan boya dörde, sonra ortadan ikiye kesin, böylece her patlıcandan 8 parmak elde edeceksiniz. *Hepsini tuzlu suda biraz bekletin.
*Yayvan bir tencerenin dibine zeytinyağını koyun.
*Üzerine ay ay (piyazlık) doğradığınız soğanları, ikiye - üçe böldüğünüz sarmısakları ve iri iri dilimlediğiniz yeşil biberleri yayın.
*Patlıcan parmaklarını -resimdeki gibi- alt malzemenin üstüne döndürerek sıralayın.
*Üzerine tuzunu, şekerini ve karabiberini serpin.
*En üste, soyup küp küp doğradığınız domatesleri serpiştirin.
*Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin, en önemlisi pişirirken karıştırmayın, gerekirse sadece tencereyi sallayın.
*Domatesler yeterince su salmamış ise çok az sıcak su ekleyebilirsiniz.
*Yemek piştiğinde dibinde fazla su olmamalıdır, yani yeterince çekmelidir.
0 yorum:
Yorum Gönder