PİZZA LEZZETLİ MİLFÖYLER

Malzemeler:
***********
*12 adet milföy hamuru
*12 adet mini veya 4 adet uzun sosis
*1 adet iri yeşil biber
*3 adet domates
*Yarım su bardağı kaşar peyniri
*1 adet yumurtanın sarısı
*Haşhaş tohumu (üzerini süslemek için susam veya çörekotu da kullanabilirsiniz)
Yapılışı:
********
*Öncelikle tamamen çiğ olarak hazırlanan içi yapın.
*Sosisleri, biberleri küçük küçük kıyın.
*Domatesleri rendeleyin, imkan varsa bir süzgece koyup fazla suyunu süzdürün (pişerken akmaması için)
*En son olarak kaşarı da malzemenin içine rendeleyin.
*Tuz koymamanızı tavsiye ederim, sosiste yeteri kadar var çünkü.
*Malzemeyi iyice karıştırın.
*Milföyleri elinizle çekiştirip bir-iki santim genişletin. Her bir milföyün içine harçtan koyup bohça şeklinde kapatın, ters çevirip ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye sıralayın.
*Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş / susam / çörekotu serpin.
*Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri iyice kızarana kadar pişirin.
*Sıcak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder