PİZZA LEZZETLİ MİLFÖYLER

Hepimiz bazen dipfriz temizleme operasyonu yaparız. Hem bekleyen malzemeyi değerlendirip tüketmiş hem de ev halkına güzel lezzetler sunmuş oluruz. Geçen gün böyle bir operasyon sonrasında hem çok pratik hem de pizza lezzetinde börekler ürettim, oğlum ve arkadaşları da silip süpürdüler. Peki onlar yedi de biz baktık mı? Tabii ki hayır, biz de tattık, üstelik de bayıldık. Siz de yapın, siz de bayılın:)) Afiyet olsun..


Malzemeler:
***********
*12 adet milföy hamuru
*12 adet mini veya 4 adet uzun sosis
*1 adet iri yeşil biber
*3 adet domates
*Yarım su bardağı kaşar peyniri
*1 adet yumurtanın sarısı
*Haşhaş tohumu (üzerini süslemek için susam veya çörekotu da kullanabilirsiniz)

Yapılışı:
********
*Öncelikle tamamen çiğ olarak hazırlanan içi yapın.
*Sosisleri, biberleri küçük küçük kıyın.
*Domatesleri rendeleyin, imkan varsa bir süzgece koyup fazla suyunu süzdürün (pişerken akmaması için)
*En son olarak kaşarı da malzemenin içine rendeleyin.
*Tuz koymamanızı tavsiye ederim, sosiste yeteri kadar var çünkü.
*Malzemeyi iyice karıştırın.
*Milföyleri elinizle çekiştirip bir-iki santim genişletin. Her bir milföyün içine harçtan koyup bohça şeklinde kapatın, ters çevirip ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye sıralayın.
*Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş / susam / çörekotu serpin.
*Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri iyice kızarana kadar pişirin.
*Sıcak servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder