PORTAKALLI PELTE
Çocukluğumdan beri bayıldığım bir lezzettir pelte. O zaman yalnızca sade olanını bilirdik, şimdiyse çeşit çeşit meyve ve meyve suyuyla lezzetlendiriyoruz. Rahmetli dedem, ben onlara kalmaya gittiğimde, anneanneme mutlaka yaptırır ve sofrada bana pelte sürprizi yapmaya bayılırdı, adına da "peluze" derdi. İşte portakal suyuyla yapılan kolay ve ferah bir lezzet. Sevgili Yıldız'ın portakallı ve mandalinli lezzetler etkinliğine gitsin ve size de afiyet olsun.
Malzemeler:
************
*4 su bardağı taze portakal suyu (yaklaşık 7-8 adet sıkmalık portakal)
*4 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
------------
*Dilediğiniz süsleme malzemesi (ben nar ve çam fıstığı kullandım, kuşüzümü de olabilir)
*Tüm pelte malzemesini tencereye alıp ocağa oturtun.
*Çırpma teliyle karıştırarak pişirin. *Koyu kıvama geldiğinde kaselere bölüştürün.
*Biraz ılınmasını bekleyin ve üzerini dilediğiniz malzemeyle süsleyerek soğuk servis edin.
*Zerde gibi gözüküyor değil mi? :)
Malzemeler:
************
*4 su bardağı taze portakal suyu (yaklaşık 7-8 adet sıkmalık portakal)
*4 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
------------
*Dilediğiniz süsleme malzemesi (ben nar ve çam fıstığı kullandım, kuşüzümü de olabilir)
*Tüm pelte malzemesini tencereye alıp ocağa oturtun.
*Çırpma teliyle karıştırarak pişirin. *Koyu kıvama geldiğinde kaselere bölüştürün.
*Biraz ılınmasını bekleyin ve üzerini dilediğiniz malzemeyle süsleyerek soğuk servis edin.
*Zerde gibi gözüküyor değil mi? :)
0 yorum:
Yorum Gönder