RENGARENK ERİŞTE

Yine değişiklik damarımın kabardığı bir gün yaptım bunu. Mor lahananın pişirildiğini yakınlarda öğrenmiş, hatta çok şaşırmıştım. Size de oluyordur muhakkak. Hani şu 'neden olmasın' şeytanı kaçar ya insanın aklına bazen..İşte öyle kaçtığı bir gün (!) yaptım bu erişte yemeğini. İşin en önemli kısmı, beğenildi..Bu vesileyle mutfak repertuarıma yeni bir çeşit eklenmiş oldu, vatana millete hayırlı olsun:)) Afiyet olsun..

Malzemeler:
*************
*1 paket erişte
*1 adet soğan
*1/8 mor lahana (boyuna dörde, enine ikiye bölebilirsiniz) 
*1-2 adet havuç (iriliğine göre ayarlayın) 
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz-karabiber-pul biber 
*Dilerseniz birkaç sap dereotu-maydanoz

Yapılışı:
***********
*Erişteyi haşlamak için suyu ocağa oturtun. 
*Bu arada zeytinyağını, varsa vok, yoksa orta boy bir tavaya dökün. 
*İçine soğanı yemeklik doğrayıp biraz çevirin. 
*Rendelediğiniz havucu ve ince kıydığınız mor lahanayı tavaya ekleyin. 
*Tuzunu ve baharatını da koyun ve mümkünse içine kaşık sokmadan, tavayı sallaya sallaya sebzeleri çevirin. *Sebzeler biraz piştiğinde, mor lahananın yeteri kadar pişebilmesi için yarım su bardağı kadar su ekleyin ve kapağını kapatın. 
*Suyunu çekene kadar pişirin. 
*İndirmeye yakın maydanoz-dereotunu ince kıyıp ekleyebilirsiniz. 
*Haşlanmış erişteyi süzüp tenceresine geri alın. 
*Piştiğinden emin olduğunuzda sebze karışımını eriştenin üzerine boca edin ve karıştırın. 
*Yoğurtla veya sade olarak servis edin. 


0 yorum:

Yorum Gönder