TEKİR TAVA
Daha önce burada tarifini verdiğim hamsi tavayla hiçbir farkı olmayan, tek farkı balığının cinsi ve tadı olan bu nefis lezzeti sizlerle paylaşmak istedim. Hani tekiri de illa kızartmak isteriz ya çoğumuz, şöyle yağda cozur cozur.. Sonra da vicdan azabına garkolur, hazımsızlık çekeriz hani.. İşte birgün bu vicdan azabından kurtulmanın yolunu buldum ve mutfaktan 'eureka' diye fırladım neredeyse:)) Artık gönül rahatlığı ve lezzetle tekir ve barbun yiyebiliyorum. Size de tavsiye ederim. Afiyet olsun..
Malzemeler:
**************
*Dilediğiniz kadar tekir veya barbun balığı
*1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ
*Bir büyük kase mısır unu
*Tuz
Yapılışı:
***********
*Balıkları temizleyip yıkayın.
*Yayvan bir tabağa aldığınız mısır ununu tuzla karıştırın.
*Genişçe dipli ve kapak kapatabileceğiniz bir yağsız tavanın dibine 1 tatlı kaşığı sıvı yağı koyup kağıt havluyla tüm tabana yaydırın.
*Balıkları önlü arkalı mısır ununa bulayın ve yağlanmış tavaya döndüre döndüre sıralayın.
*Kapağını kapatarak ocağa oturtun, kısık ateşte bir tarafı kızarana kadar pişirin.
*Kapağı açıp onun yerine genişçe bir tabak kapatın ve tavayı ters çevirip balıkları tabağa alın.
*Kızarmış tarafları üstte görünecektir. Bu şekliyle tavaya yavaşça kaydırırsanız, kızarmamış tarafları alta gelecek ve o tarafları da kızaracaktır.
*İkinci yüzleri de kızarınca kapatıp servis edebilirsiniz. Yalnız bir hususa dikkat: Tekir, hamsi kadar sert ve sağlam bir balık değildir. Alt - üst çevirmeler esnasında biraz parçalanıp dağılabilir. Ama bu, lezzetini bozan bir unsur olmadığı için, sorun etmeyin ve tadını çıkarmaya bakın.
0 yorum:
Yorum Gönder