YALANCI KESTANE PASTASI
Dünkü yeşil poğaçaları ikram ettiğim arkadaşlarıma bu pastayı da yapmıştım. Çok sevdiğim bir ablamın çok nefis bir tarifidir bu. 'Niye yalancı?' diyebilirsiniz. Çünkü - bileniniz mutlaka vardır- kuru fasulyeyle yapılıyor da, ondan. Gerçek kestaneli pasta yapımının zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Oysa bu inanılmaz derecede kolay yapılıyor ve yiyen herkes ilk anda kestaneli olduğunu düşünüyor. Zira bugünkü misafirlerim de öyle düşündü..Üstelik içine un ve yağ girmiyor..O zaman sağlıklı bir pasta olduğunu söyleyebiliriz (şeker kalorisini saymazsak tabii:))..Afiyet olsun..
Malzemeler:
*************
*2 su bardağı kuru fasulye (akşamdan ıslatılıp,çok haşlanmış olacak)
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı ceviz içi
*2 yumurta
*2 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Üstü için:
--------------
*1 paket çikolata sosu
*500 ml.süt
Yapılışı:
********
*Akşamdan ıslatıp, iyice yumuşayana kadar haşladığınız kuru fasulyeyi çatalla iyice ezin (rondodan geçirmeyin çünkü çok püre kıvamında olursa kestane lezzeti kaçıyor, biraz taneli kalsın)
*İçine yumurtaları, şekeri, dövülmüş ceviz içini, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip biraz çırpın ve 175 derece fırında üzerini fazla kızartmadan pişirin.
*Çok fazla pişirirseniz kıtır olur ve pasta kıvamını kaybeder, burada amaç sadece yumurtaların pişmesidir, fasulyeyi zaten haşlamıştınız, unutmayın.
*Diğer yanda çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirip biraz ılınması için bekletin ve pişirdiğiniz kekin üzerine döküp dolapta soğutun.
*Dilimleyerek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder