HAVUÇ CEZERYE

Malzemeler:
************
*4 adet havuç
*1adet portakal (kabuklu)
*1 su bardağı tozşeker
*Kavrulmuş tuzsuz fıstık veya fındık
*Yaklaşık yarım paket bebe bisküvisi veya pötibör bisküvi
*Üzeri için hindistan cevizi
*1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
*********
*4 havucu rondoda incecik kıyın veya rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
*1 portakalı da kabuklarıyla birlikte biraz doğrayıp rondoda macun kıvamına gelene kadar kıyın.
*Havucu ve portakalı tencereye alıp 1 su bardağı tozşekeri ekleyin.
*Harlı ateşte biraz kaynatıp daha sonra kısarak pişirin.
*Önce suyunu salacak fakat sonra ağdalanıp toplanacaktır.
*Ocağı kapatın ve içine aldığı kadar bebe bisküvisi kırın (tahminen yarım paket civarı)
*İri dövülmüş fıstık veya fındığı ve tarçını ekleyin, karıştırın.
*İster kare borcama döküp, suyla ıslatılmış kaşığın sırtıyla düzelterek yayın ve üzerine hindistan cevizi serpin; ister ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizine bulayın.
*Yalnız top yapmayı tercih ettiyseniz, bu işi oldukça sıcak haliyle yapmanız gerektiğinden elinizin yanmamasına dikkat edin.
*Bir süre buzdolabında tutarsanız toplanıp katılaşmasına yardımcı olursunuz.
*Borcama döktüyseniz de baklava şeklinde dilimleyerek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder