PERİŞAN KURABİYESİ

Bu kurabiye margarin veya tereyağıyla yapıldığında çok lezzetli olan ama sıvı yağla da yapılabilen güzel bir lezzet.. Yine oğlumun bayıldığı kurabiyelerden aynı zamanda. İstanbul'a gittiğimde veya O buraya geldiğinde mutlaka yapılan 'cankurtaran'lardan biri. Şimdilerde çok revaçta olan yaban mersinini, içindeki üzümün yerine çok rahat kullanabilirsiniz. Afiyet olsun..

Malzemeler:
************
*3 yumurta
*3 çay bardağı üzüm
*3 çay bardağı şeker
*1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya aynı miktarda tereyağı (sıvıyağ tercih edecekseniz 1 su bardağı kullanabilirsiniz)
*Katı yağ kullanırsanız ayrıca 1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un

Yapılışı:
**********
*Oda sıcaklığında yumuşamış margarini bir kap içinde biraz mıncıklayın.
*Şekeri, sıvıyağı, yumurtaları, üzümü, kabartma tozunu ve aldığı kadar unu ekleyip katı olmayan bir hamur yapın.
*Sıvıyağa batırılmış bir tahta kaşıkla koparıp yağlanmış tepsiye atın (bazı yerlerde bu yüzden 'kopar-at' kurabiyesi olarak da geçer) 1
*180 derece fırında üzeri biraz kızarana kadar pişirin.
*Çıkarınca soğumadan ellemeyin, kurabiyeler dağılabilir.   

0 yorum:

Yorum Gönder