SAKIZLI MUHALLEBİ

İçine sakız girmiş herşeye bayılıyorum. En çok sütlü tatlılara yakışıyor. Son yıllarda kurabiyelere sıklıkla kullanılır oldu. Bir de bizim Çeşme'mize Sakız Adası'ndan reçeli geliyor ki, anlatılmaz yaşanır, o derece yani..Yine de en pratik kullanımı sütlü tatlılarda oluyor. Buyrun sakızlı muhallebimize.. Afiyet olsun..


Malzemeler:
**********
*1 litre süt
*2 kahve fincanı un
*1 kahve fincanı pirinç unu
*3 kahve fincanı toz şeker
*4 adet damla sakızı veya 4 adet Vivident Damla Sakızlı  (bildiğiniz dikdörtgen beyaz sakızlardan, şu lacivert kutuda satılan ve içinde pek çok bulunanlardan..aynı işi görüyor, merak etmeyin)
*İstenirse 50 gr.margarin (ben koymuyorum)

Yapılışı:
*******
*Sütü bir tencereye alıp; içine unu, pirinç ununu, şekeri,  eğer normal damla sakızı kullanacaksınız çok az şekerle dövülmüş damla sakızını, Vivident kullanacaksanız da draje damla sakızlarını ekleyin ve tencereyi ateşe oturtun.
*Çırpma teliyle karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, eğer margarin kullanacaksanız son aşamada onu da ekleyip karıştırın ve tencereyi ateşten alın.
*Muhallebiyi 10 dakika kadar çırpın ve kaselere boşaltın.
*Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek soğuk servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder