ISPANAK SUFLE

Bu tarifim aslında görüntü olarak daha şişkin oluyor, yani bildiğiniz 1,5 - 2 cm. kalınlığında tuzlu kekler gibi. Ancak öyle kalın olunca içi çiğ kalmış izlenimi veriyor yani fazla yumuşak kalıyor. O nedenle, bu kez ben iki ayrı tepsiye bölüştürüp elimle bastırarak olabildiğince ince iki kek elde ettim. Yemesi daha kolaydı ve gayet iyi pişmişti. Tercih sizin; ister yumuşak kek, ister ince bir omlet havasında..Yalnız kesin olan bir şey var ki; bir porsiyon yediğinizde içinde bütün besin gruplarını bulunduran (protein, karbonhidrat, yağ, sebze) nefis bir diyet tabağı tüketmiş oluyorsunuz, hem de gönül rahatlığıyla:)) Afiyet olsun..


Malzemeler:
***********
*3 yumurta
*300 gr. kadar ıspanak veya pazı
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 su bardağı un (ben kepekli kullandım)
*1 soğan (yemeklik doğranacak)
*Dilediğiniz kadar kaşar (üzeri için)
*1 paket kabartma tozu (eğer benim gibi 2 tepsiye bölüştürecekseniz kullanmanıza gerek yok)
                                                        Fırına verilmeden önceki hali

Yapılışı:
********
*Ispanakları yıkayıp suyunu santrifüjle aldırın veya elinizle iyice sıkın ve çok incecik kıyın, kenarda bekletin. *Bu arada yumurtaları, çok incecik kıydığınız (rendelemeyin) soğanı, yoğurdu, sıvıyağı, ezilmiş beyaz peyniri, unu, kabartma tozunu genişçe bir kaba alın (küçük kap seçmeyin, ıspanakları eklerken sorun yaşarsınız) *Ispanakları yavaşça kabın içine dökün ve elinizle hamur yoğurur gibi karıştırın. Çatal veya kaşık yardımıyla bu işi yapmak isterseniz muhtemelen başaramazsınız çünkü ıspanak çiğden konduğu için oldukça hacimli oluyor ve aletle karıştırmak mümkün olmuyor.
*Elinizle tüm malzemenin birbirine karışmasını sağladıktan sonra kare veya yuvarlak borcama döküp yaydırın ve 180 derecelik fırına verin (önceden ısıtmayın)
*Üzeri iyice kızardığında çıkarıp kaşarı yayın ve tekrar fırına verin.
*Kaşar eriyince çıkarın.
*Ilınıp kendini çekene kadar bekleyin.
*Ilık olarak dilimleyin ve servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder