KEŞKÜL

Evvelki sene diyetisyene gittiğimde, akşamüstü tüketmem gereken ara öğün için 100 ml.süt ve 1 dilim ekmek önermiş; bunu tercih etmezsem yarım porsiyon sütlü tatlı tüketerek de aynı kalori ve gıda grubunu almış olacağımı söylemişti. Bu nedenle yaklaşık 2 yıldır -canım illa ki tatlı isterse- evde kendim yapıyorum ve tercihimi de yalancı tavuk göğsü, sakızlı muhallebi veya keşkülden yana kullanıyorum. Sütlacı da severim ama  sütlaç içindeki pirinçten dolayı maalesef daha kalorili bir tatlı, bu nedenle onu biraz seyrek tüketiyorum. Afiyet olsun..


Malzemeler:
***********
*250 gr.tuzsuz badem
*1 litre süt
*250 gr.toz şeker
*1 su bardağı su
*100 gr.pirinç unu
*100 gr.nişasta
*İstenirse hindistan cevizi rendesi veya dövülmüş badem - antep fıstığı

Yapılışı:
**********
*Bademleri sıcak suda ıslatıp biraz bekletin.
*Kabuklarını çıkarıp rondodan geçirin veya havanda iyice dövün.
*Sütü bir tencereye alıp kaynatın ve içine dövdüğünüz bademle şekeri ekleyin.
*Başka bir kapta nişasta ve pirinç ununu suyla karıştırın.
*Kaynayan süte ekleyin ve tahta kaşkla 20-25 dakika kadar karıştırarak pişirin.
*Koyulaşan keşkülü kaselere bölüştürün; üzerlerini dövülmüş badem-antep fıstığı veya isteğe bağlı olarak hindistancevizi rendesiyle süsleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder