KOLAY CHEESECAKE

Dün Yapı Kredi' den emekli eski iş arkadaşlarım geldiler.. Onlara yaptığım tatlıyı sevgili blogger kardeşim Bahar' ın blogundan (http://www.cafeportakal.blogspot.com/ ) aldım ve yukarıdaki güzellik çıktı ortaya. Kendi kardeşimin tarifinden sonra ilk kez başka bir cheesecake denedim ve hepsi bayıldılar pişmeyen bu kolay cheesecake' e (orijinal tarif için tık). Onlara tuzlu olarak benim tariflerimden enginarlı pilav' ı ve sürpriz başka bir tarifi yaptım. O sürpriz de yine sevgili arkadaşım Nilgün' ün sitesinden (http://www.sendepisir.com/) ve yarın burada anlatılacak inşallah..Hepsini beğenerek yediler ve kağıtlar-kalemler tarif yazabilmek için havada uçuştu:)) Her buluşmamızda olduğu gibi yine çok eğlendik ve birlikte çok hoş vakit geçirdik. Şansımıza hava güzeldi ve balkona-bahçeye çıkma şansı da bulduk. O zaman buyrun önce cheesecake tarifimize.. Afiyet olsun..
Malzemeler:
***********

Tabanı için:
-------------
*1 paket Eti Burçak bisküvi
*2 yemek kaşığı tereyağı 
*İstenirse 1 avuç rondodan geçirilmiş ceviz

Ara krema:
-------------
*1,5 paket toz krem şanti
*1 su bardağı soğuk süt
*100 gr. labne peynir
*1 paket Dr. Oetker Limon Jel
*1 su bardağı kaynar su
*Yarım su bardağı soğuk su

Üstü için:
-----------
*1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen (ben vişne kullandım)
*1,5 su bardağı su (vişne kullanıyorsanız, vişnelerden süzülen suyu bardağa koyup üzerini suyla tamamlayın)
*1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
*2 tepeleme yemek kaşığı nişasta (ben tepeleme koymadım, fotoğrafta gördüğünüz gibi yanlara aktı; kalıp gibi donmasını isterseniz tepeleme kaşık kullanın)

Yapılışı:
*******
*Tabanı için bisküvileri ve kullanacaksanız cevizi rondodan geçirin, eritilmiş tereyağıyla yoğurup kelepçeli kalıbın dibine elinizle bastırarak yerleştirin. Dolaba koyup soğutun.
*Ara kreması için krem şantiyi sütle çırpın, labneyi ekleyip çırparak karıştırın.
*Diğer tarafta Limon Jel' i kaynar suda eritip soğuk suyu da ekleyerek hazırlayın.
*Jel karışımını yavaş yavaş şantili karışıma dökerken, bir yandan çırpma teliyle karıştırarak homojen hale getirin. Ve bu en son haline getirdiğiniz ara kremayı dolaptan çıkardığınız bisküvili tabanın üzerine dökün. Dolaba koyup soğuyarak donmasını sağlayın.

-En üst kat için suyu, şekeri, nişastayı ve böğürtlen veya vişneleri koyun. Karıştırarak pişirin. Koyu kıvama geldiğinde ocaktan alın ve parmağınız dayanacak ılıklığa gelene kadar karıştırarak soğutun (bu soğutma işlemi, kremalı karışımı eritmemek adına çok önemli) 
*Ilık hale gelince kremanın üstüne dökün ve dolapta donuncaya kadar bekletin. Servise hazırdır.

0 yorum:

Yorum Gönder