HAMSİ BUĞULAMA
Her yıl hamsi çıktığında, nereden baksanız haftada iki kere ve sırayla olmak üzere, bir defa hamsi tava, bir defa buğulama şeklinde mutlaka tüketmeye çalışıyorum. Hamsinin faydalarnın saymakla bitmediğini biliyorsunuz. Kalp ve damar sağlığı için elzem olan Omega 3 yağ asitlerinden zengin bu balık, zekayı da geliştiriyormuş ama bu yaştan sonra o özelliğin bana bir faydası (!) olacağından pek emin değilim, ben kalp-damar kısmıyla daha çok ilgileniyorum sanırım:)) Buğulama veya tava farketmez..Zira ben en ufak bir hücresini ziyan etmeden bu balığı yiyebiliyorum. Yağından, kemiğinden her şekilde yararlanıyorum sizin anlayacağınız:)) Afiyet olsun..
Malzemeler:
***********
*Yarım kg. hamsi
*1 adet kuru soğan
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*8-10 sap maydanoz
*Yarım limon
*2-3 adet kurutulmuş defne yaprağı
*Tuz-çekilmiş karabiber
*1 kahve fincanı su
Yapılışı:
********
*Hamsileri temizleyip yıkayın.
*Yayvan bir tencerenin dibine (yaklaşık 26 cm. çapında) zeytinyağını dökün.
*Üzerine defne yapraklarını, maydanozları (kıymanıza gerek yok, bütün koyun), halka halka kesilmiş soğanları, tuzu, çekilmiş karabiberi ekleyin.
*Limondan iki yuvarlak ince dilim kesin ve geriye kalanın suyunu sıkın.
*Tencereye limon suyunu, suyu ekleyip üzerine de herbirini ikiye kestiğiniz toplam 4 yarım limon dilimini yayın, kapağını kapatın.
*Önce harlı, sonra kısık ateşte pişirin.
*Yeşil salata veya havuç-turp salatası eşliğinde servis edin.
Malzemeler:
***********
*Yarım kg. hamsi
*1 adet kuru soğan
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*8-10 sap maydanoz
*Yarım limon
*2-3 adet kurutulmuş defne yaprağı
*Tuz-çekilmiş karabiber
*1 kahve fincanı su
Yapılışı:
********
*Hamsileri temizleyip yıkayın.
*Yayvan bir tencerenin dibine (yaklaşık 26 cm. çapında) zeytinyağını dökün.
*Üzerine defne yapraklarını, maydanozları (kıymanıza gerek yok, bütün koyun), halka halka kesilmiş soğanları, tuzu, çekilmiş karabiberi ekleyin.
*Limondan iki yuvarlak ince dilim kesin ve geriye kalanın suyunu sıkın.
*Tencereye limon suyunu, suyu ekleyip üzerine de herbirini ikiye kestiğiniz toplam 4 yarım limon dilimini yayın, kapağını kapatın.
*Önce harlı, sonra kısık ateşte pişirin.
*Yeşil salata veya havuç-turp salatası eşliğinde servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder