MANDALİN LEZZETLİ KEK

Tarifin aslı sevgili PELİNCHEF' ten alındı. Fakat küçük bir değişiklikle elma ve sütle değil de mandalin suyuyla yapılarak lezzet bambaşka bir boyuta taşındı. Pelin'e ilham kaynağım olduğu için teşekkür ediyorum.

Dün akşamüstü çayının yanına bir şeyler yapmayı planlarken, dolapta sadece bir tek yumurta kaldığını farkedip çöktüm:) Hemen nette şöyle bir dolaşıp ilk bulduğum bu 'tek yumurtalı kek' tarifine dört elle sarılıverdim. İyi ki de sarılmışım. Sapsarı nefis bir kekim oldu. Uzun süredir bir kekte böylesi bir başarıyı hiç yakalayamamıştım doğrusu:) Fakat kekin herhangi bir yerinde mandalin dilimi kullanılmıyor, çünkü pişmiş mandalinin nasıl birşey olacağından emin olamadım. O yüzden, sadece suyunu kullandım..Narenciye lezzetini benim gibi sevenler için ideal..Buyrun afiyet olsun..
Malzemeler:
************
*1 yumurta
*3/4 su bardağı sıkma mandalin suyu
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 kabartma tozu
*1 limon veya portakal kabuğunun rendesi
*2,5 su bardağı un

Yapılışı:
********
*1 yumurtayla birlikte un + kabartma tozu hariç tüm malzemeyi öncelikli olarak çırpın.
*Elediğiniz un ve kabartma tozunu da ekleyip iyice çırpmaya devam edin.
*Pürüzsüz kıvama gelen kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün (tercihan baton kalıp veya küçük kare/yuvarlak borcam kullanın, çünkü tek yumurtalı kek hamurunun hacmi az oluyor)
*Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırına verin. Üzeri kızardığında kürdan testi yapmadan çıkarmayın. Sapsarı kekiniz hazırdır:)

0 yorum:

Yorum Gönder