ANANASLI PASTA

Bu tarifi, kardeşim gibi sevdiğim genç bir arkadaşımda ilk yediğimde bayılmış, hemen yazmıştım. Gelin görün ki uygulamak bu aralar kısmetmiş. Fotoğraf istediğim kalitede çekilemedi maalesef ama yine de biraz fikir veriyordur diye umuyorum. Arkadaş toplantılarınız veya aileniz için oldukça leziz bir tat bu. Beğeneceğinizi tahmin ederek hemen tarifini veriyorum. Afiyet olsun..

Malzemeler:
*************
*1,5 paket Muzlu Eti Cici Bebe Bisküvisi
*2 paket krem şanti + 2 su bardağı (400 ml) soğuk süt
*1 büyük kutu ananas konservesi (suyu da kullanılacak)
*3 adet muz
*1 su bardağı ceviz içi

Üstünün jölesi için:
------------------------
*1,5 su bardağı sıkılmış portakal suyu
*Ananaslar çıktıktan sonra konservede kalan su
*3 yemek kaşığı nişasta
*1/2 su bardağı şeker

Yapılışı:
***********
*Derin bir kabın içine bisküvileri kırıklayın. 
*Paketin üzerindeki tarife göre krem şantileri ayrı bir kapta hazırlayın. 
*Cevizleri dövün. 
*Muzları dilimleyip ezin. 5-6 adet ananası üstünü süslemek için ayırın, geri kalan ananasları minik dilimleyin, kaptaki kırık bisküvilere bu malzemeleri ekleyin ve hepsini iyice karıştırın.
*Karışımı dikdörtgen veya kare borcama bastırarak yayın. 
*Üzerine ayırdığınız ananasları sıralayın (ben herbirini ikiye kesip yarım ay şeklinde sıralıyorum) 
*Buzdolabına biraz soğuması için koyun.
*Bu arada  üstünün jölesini / peltesini hazırlamak için ; sıkılmış portakal suyunu ve ananas konservesinin suyunun tamamını bir tencereye alın. 
*İçine nişasta ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirin, pelte kıvamına geldiğinde ocaktan alın. 
*Karıştırarak biraz ılınmasını sağlayın.
*Dolaptaki bisküvili karışımın üstüne dökün ve buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin. 
*Aceleniz yoksa bir gün önceden yapmanızı tavsiye ederim. 
*Kare kare dilimleyerek servis edin.


0 yorum:

Yorum Gönder