ÇAYLI KEK

Yıllar önce bankada çalışırken ve daha altı sıfırı henüz paramızdan atmamışken gazetesiyle birlikte 200.000 Lira !! vererek aldığım (şimdinin 20 kuruşu !) 'Türk Mutfağından Seçme Lezzetler' adı altında onlarca fasikül yemek dergisi var elimde..Şaka gibi değil mi? Ve ben bunlardan epey tarif yapıyorum. Kimisini yazdım size, kimisini hiç yapmadım bile. İşte bu çaylı kek onlardan biri. İlk kez ama her zamanki gibi sağduyuma kulak vererek denedim, güzel olacağına dair inançla ve hevesle. Oldu da..Siyah ve yeşil çayın faydaları da her geçen gün yeniden keşfediliyorken, kekseverlere özellikle tavsiye ediyorum. Çünkü içinde ceviz ve tarçın da var. Ben zaten yine kafama göre oynadım içeriğiyle, siz kendiniz karar verin artık. Afiyet olsun..

Malzemeler:
*************
*3 adet yumurta
*1,5 su bardağı şeker (ben 1 + 1/4 bardak kullandım,yetti)
*3 su bardağı un (ben 2 bardağını kepekli kullandım)
*1 su bardağı çay (önceden demlenip soğutulmuş)
*125 gr. margarin (ben aynı ölçüde sıvı yağ kullandım, 3/4 su bardağı ediyor)
*1 paket kabartma tozu
                                                       *Yarım su bardağı dövülmüş iç ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın (ben 2 ölçü kullandım)

Yapılışı:
**********
*Yumurtalar ve şekeri köpürtene kadar çırpın.
*Üzerine yağ ve çayı ekleyin. 
*Katı malzemenin tamamını da ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış kek kalıbına dökün.
*Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kürdan testinden geçene kadar pişirin. 
*Kabında biraz terlettikten sonra ters çevirip servis tabağına alın.



0 yorum:

Yorum Gönder