CİĞER SOTE

Geçen hafta İstanbul'da oğlumun yanındaydım; gerek evin elden geçirilmesi, gerek dipfrizin yemekle doldurulması için. Hasret giderme gerekçesini söylememe gerek yok sanırım:)) Tabii ki ilk iş olarak markete çıkılıp malzeme tedarik edildi. Takip eden iki gün boyunca da aralıksız olarak muhtelif yemek yapıldı; sebzesiyle, etiyle ve böreğiyle..En son olarak da her bir yemek - soğutulduktan sonra tabii- buzdolabı poşetleri içine porsiyonlanarak dipfrize atıldı. İşte bu da onlardan biri. O kadar yemek uğraşının ardından, kendimize ödül olarak bu yemekten birer porsiyon ayırdık:) Oğlum da ben de afiyetle yedik. Size de afiyet olsun..
Malzemeler:
**********
*500 gr. dana veya kuzu ciğeri (zarı alınmış ve kuşbaşı doğranmış)
*2 adet domates
*2 adet yeşil biber
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*Tuz, pulbiber, kimyon

Patates garnitürü için:
------------------------
*2-3 adet patates
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz-pulbiber-kekik
                                                      Patates garnitürünün fırında hazırlanması
Yapılışı:
********
*Öncelikle patates garnitürünüz hazırlayın. O fırında olurken siz de yemeğinizi pişirirsiniz, böylece her ikisi de yakın aralarla pişmiş olur.
*Bunun için patatesleri parmak veya küp formunda doğrayın.
*Fırın tepsisinde yağ ve baharatlarla karıştırıp elinizle güzelce harmanlayın.
*200 derece fırına verin.
*Arada sırada çıkarıp bir spatül yardımıyla alt-üst edip her tarafının pişmesini sağlayın.
*Yemeğiniz pişene kadar patateslerinizi, kapattığınız fırınınızın içinde bekletebilirsiniz (sıcak kalması için)
*Ben ciğeri temiz ve kuşbaşı olarak aldım. Eğer bütün alacak olursanız, üzerindeki zardan ve içinde olması muhtemel sinirlerden arındırmanız gerekir.
*Kuşbaşı doğranmış ciğeri vok tava veya derin bir tencerede, sıvıyağda suyunu çekene kadar kapağı açık olarak soteleyin.
*Pişmesine yakın öncelikle tuzu ve baharatları, halka doğradığınız biberi, kısa süre sonra da küp doğradığınız domatesi ve salçayı ekleyin.
*Domatesler yumuşayıncaya kadar (artık kapağını kapatarak) pişirin.
*Patates garnitürüyle servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder