KUŞBAŞILI PİDE

Eğer vejetaryen değilseniz, büyük olasılıkla tıpkı benim gibi 'pideye hayır' diyemiyorsunuzdur:) Gerçi ben vejetaryen değilim, olamam da çünkü etin her türünü severim. Ancak eğer akşam yemeğine etli yemek planlıyorsam, gündüz etli pide yemem; tercihimi otlu veya beyaz peynirliden yana kullanırım..'Bir öğün et, bir öğün sebze' prensibine uyarım yani:)

Fakat geçen gün, uzun zamandır gözüme kestirdiğim bu pideleri akşam yemeği için yapmak kısmet oldu nihayet. Artık bizim köyün ekabir pidecisine mahkum değiliz diye pek sevindik eşimle, zira adamlar -hele de mevsim kış ise- akşam 18.00 dedi mi kapatıp gidiyorlar:)) Daha güzeli ne biliyor musunuz? İçinde ne olduğunu biliyorsunuz, eti bildiğiniz yerden alıp kendiniz hazırladığınız için tabii..Tavsiye ederek ve afiyet olsun diyerek tarifime geçiyorum..

Malzemeler:
***********
(4 pide için)

*500 gr.un (ben bir kısmını kepekli kullandım)
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı instant maya
*Tuz

Üzeri için:
------------
*350 gr. kadar kuşbaşı kuzu eti
*3 çorba kaşığı sıvıyağ
*1 soğan
*2 domates
*Tuz, karabiber, isteğe göre pulbiber-biberiye
*Dilerseniz kaşar peyniri

Yapılışı:
********
*Hamur malzemesini güzelce yoğurun, hamur elinizden kurtulduğunda hazır demektir.
*Ağzını örtüp ılık bir yerde kabarana kadar bekletin.
*Bu arada hamurunuz olurken siz içini hazırlayın.
*Bunun için soğanı yemeklip kıyın.
*Eti de kuşbaşı halinden biraz daha ufak hale getirmek için ince ince doğrayın.
*Her ikisini sıvıyağda biraz kavurun.
*Et suyunu bırakıp çektiğinde küp doğranmış veya rendelenmiş domatesi, tuzu ve baharatı ekleyin.
*Üzerine biraz sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve et yumuşayana dek pişirin.
*Bu arada mayalanan hamurunuzu unlanmış tezgaha alın ve gazını kaçırtmak için biraz yoğurun.
*4 eşit bezeye ayırın.
*Her birine ister oklava yardımıyla ister elinizle pide şekli verin ve fırın tepsisine yerleştirin (fırınınız mini veya midi ise iki tepsi gerekebilir)
*Üzerlerine etli harcı eşit olarak yayın, kaşar da tercih ettiyseniz rendelenmiş kaşarı üzerlerine bölüştürün ve bekletmeksizin önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat pişirin (pidede ikinci mayalanmaya gerek yoktur)
*Sıcak ya da ılık servis yapın (pidecilerdeki gibi üzerine margarin veya tereyağı sürebilirsiniz, tercih sizin)

0 yorum:

Yorum Gönder