KUŞBAŞILI PİDE
Eğer vejetaryen değilseniz, büyük olasılıkla tıpkı benim gibi 'pideye hayır' diyemiyorsunuzdur:) Gerçi ben vejetaryen değilim, olamam da çünkü etin her türünü severim. Ancak eğer akşam yemeğine etli yemek planlıyorsam, gündüz etli pide yemem; tercihimi otlu veya beyaz peynirliden yana kullanırım..'Bir öğün et, bir öğün sebze' prensibine uyarım yani:)
Fakat geçen gün, uzun zamandır gözüme kestirdiğim bu pideleri akşam yemeği için yapmak kısmet oldu nihayet. Artık bizim köyün ekabir pidecisine mahkum değiliz diye pek sevindik eşimle, zira adamlar -hele de mevsim kış ise- akşam 18.00 dedi mi kapatıp gidiyorlar:)) Daha güzeli ne biliyor musunuz? İçinde ne olduğunu biliyorsunuz, eti bildiğiniz yerden alıp kendiniz hazırladığınız için tabii..Tavsiye ederek ve afiyet olsun diyerek tarifime geçiyorum..
Malzemeler:
***********
(4 pide için)
*500 gr.un (ben bir kısmını kepekli kullandım)
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı instant maya
*Tuz
Üzeri için:
------------
*350 gr. kadar kuşbaşı kuzu eti
*3 çorba kaşığı sıvıyağ
*1 soğan
*2 domates
*Tuz, karabiber, isteğe göre pulbiber-biberiye
*Dilerseniz kaşar peyniri
Yapılışı:
********
*Hamur malzemesini güzelce yoğurun, hamur elinizden kurtulduğunda hazır demektir.
*Ağzını örtüp ılık bir yerde kabarana kadar bekletin.
*Bu arada hamurunuz olurken siz içini hazırlayın.
*Bunun için soğanı yemeklip kıyın.
*Eti de kuşbaşı halinden biraz daha ufak hale getirmek için ince ince doğrayın.
*Her ikisini sıvıyağda biraz kavurun.
*Et suyunu bırakıp çektiğinde küp doğranmış veya rendelenmiş domatesi, tuzu ve baharatı ekleyin.
*Üzerine biraz sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve et yumuşayana dek pişirin.
*Bu arada mayalanan hamurunuzu unlanmış tezgaha alın ve gazını kaçırtmak için biraz yoğurun.
*4 eşit bezeye ayırın.
*Her birine ister oklava yardımıyla ister elinizle pide şekli verin ve fırın tepsisine yerleştirin (fırınınız mini veya midi ise iki tepsi gerekebilir)
*Üzerlerine etli harcı eşit olarak yayın, kaşar da tercih ettiyseniz rendelenmiş kaşarı üzerlerine bölüştürün ve bekletmeksizin önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat pişirin (pidede ikinci mayalanmaya gerek yoktur)
*Sıcak ya da ılık servis yapın (pidecilerdeki gibi üzerine margarin veya tereyağı sürebilirsiniz, tercih sizin)
Fakat geçen gün, uzun zamandır gözüme kestirdiğim bu pideleri akşam yemeği için yapmak kısmet oldu nihayet. Artık bizim köyün ekabir pidecisine mahkum değiliz diye pek sevindik eşimle, zira adamlar -hele de mevsim kış ise- akşam 18.00 dedi mi kapatıp gidiyorlar:)) Daha güzeli ne biliyor musunuz? İçinde ne olduğunu biliyorsunuz, eti bildiğiniz yerden alıp kendiniz hazırladığınız için tabii..Tavsiye ederek ve afiyet olsun diyerek tarifime geçiyorum..
Malzemeler:
***********
(4 pide için)
*500 gr.un (ben bir kısmını kepekli kullandım)
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı instant maya
*Tuz
Üzeri için:
------------
*350 gr. kadar kuşbaşı kuzu eti
*3 çorba kaşığı sıvıyağ
*1 soğan
*2 domates
*Tuz, karabiber, isteğe göre pulbiber-biberiye
*Dilerseniz kaşar peyniri
Yapılışı:
********
*Hamur malzemesini güzelce yoğurun, hamur elinizden kurtulduğunda hazır demektir.
*Ağzını örtüp ılık bir yerde kabarana kadar bekletin.
*Bu arada hamurunuz olurken siz içini hazırlayın.
*Bunun için soğanı yemeklip kıyın.
*Eti de kuşbaşı halinden biraz daha ufak hale getirmek için ince ince doğrayın.
*Her ikisini sıvıyağda biraz kavurun.
*Et suyunu bırakıp çektiğinde küp doğranmış veya rendelenmiş domatesi, tuzu ve baharatı ekleyin.
*Üzerine biraz sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve et yumuşayana dek pişirin.
*Bu arada mayalanan hamurunuzu unlanmış tezgaha alın ve gazını kaçırtmak için biraz yoğurun.
*4 eşit bezeye ayırın.
*Her birine ister oklava yardımıyla ister elinizle pide şekli verin ve fırın tepsisine yerleştirin (fırınınız mini veya midi ise iki tepsi gerekebilir)
*Üzerlerine etli harcı eşit olarak yayın, kaşar da tercih ettiyseniz rendelenmiş kaşarı üzerlerine bölüştürün ve bekletmeksizin önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat pişirin (pidede ikinci mayalanmaya gerek yoktur)
*Sıcak ya da ılık servis yapın (pidecilerdeki gibi üzerine margarin veya tereyağı sürebilirsiniz, tercih sizin)
0 yorum:
Yorum Gönder