LİMONLU MUHALLEBİ

Hepimiz zaman zaman yaparız; bir tarifle başka bir tarifi kombinler ve yepyeni bir şey çıkarırız ortaya.. Zaten ortalıkta dolaşan milyon tane tarifin başka bir açıklaması olamaz herhalde:)) İşte bu da öyle bir tarif.. Pelte (veya peluze) diye ölen ben, sakızlı muhallebiye de aynı anda öldüğü bir gün yapıverdi bunu.. İki katlı nefis mi nefis, ferah mı ferah bir tatlı oldu. Özellikle yaz için çok ideal ama ben her daim yiyebiliyorum. Afiyet olsun..

Malzemeler:
***********
Muhallebi için:
----------------
*1 litre süt
*2 tepeleme kahve fincanı un
*8 yemek kaşığı toz şeker
*Dilerseniz birkaç adet damla sakızı
*2 yemek kaşığı margarin (şart değil, ben koymuyorum)

Limonlu pelte için:
--------------------
*4 su bardağı su
*3 yemek kaşığı nişasta
*2 su bardağı şeker
*2 limonun suyu
*1 limonun kabuğunun rendesi

Yapılışı:
********
*Eğer muhallebi pişirmek zor gelirse veya vaktiniz darsa, hazır tavuk göğsü, sakızlı muhallebi, kazandibi türü bir poşet muhallebi kullanabilirsiniz.
*Kendiniz yapmak isterseniz de öncelikle muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp karıştırarak pişirin. *Kuplara veya muhallebi kaselerine paylaştırın (tepsiye bütün dökmenizi önermem çünkü keserken yayılabilecek bir muhallebi bu)
*İyice ılınmalarını bekleyin.
*Bu arada pelte malzemesini de ayrı bir tencerede koyulaşana kadar pişirin.
*Kuplardaki muhallebilerin üzerine bunu da paylaştırın.
*Üzerine, fazla un-ufak yapmadan robotta irice parçaladığınız veya dövdüğünüz, kavrulmuş iç fındık serpiştirerek ve dolapta soğutarak servis yapın.
*İlave süs olarak limon dilimi de kullanabilirsiniz.
*Dilediğiniz çeşit malzemeyle elbet süsleyebilirsiniz ama limon lezzetiyle fındığın birbirine inanılmaz yakıştığı hususunda bana güvenin lütfen:)

0 yorum:

Yorum Gönder