PATATESLİ LIGHT BÖREK

Diyet yapanları yada sağlıklı beslenenleri uzun süreli ihmal etmek içime sinmiyor:)) Hemen kolları sıvadım yeni ve hafif bir tarif için. 'Patates ve diyet birarada olmaz ki' diyenleriniz olabilir. Pekala olur efendim, yeter ki malzemenin yağını az kullanın (suyla/sütle tamamlayarak) ve içine patatesle birlikte yeterli lifli malzeme koyun. Bir de tabii ki bir oturuşta bir adetten fazlasını yemeyin (o bile fazla ama olsun artık ! :)) Afiyet olsun..

Malzemeler:
**************
*6 adet hazır kepekli yufka (kepekli bulamazsanız normal yufka kullanın)
*4 adet patates
*1 adet kuru soğan
*Çeyrek demet pazı veya 1 demet maydanoz
*250 gr.yağsız/yarım yağlı beyaz peynir veya lor peyniri 
*İsteğe bağlı tuz, karabiber, pul biber 

Yufkaları ıslatmak için:
---------------------------
*1 su bardağı yağsız/yarım yağlı süt
*Yarım bardak su 
*2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihan zeytinyağı) 

Yapılışı:
***********
*Patatesleri haşlayın, soğutup rendeleyin. 
*İçine rendelenmiş soğanı, kıyılmış pazı (çiğ) veya maydanozu, peyniri ve tuzu-baharatı ekleyip harmanlayın. 
*Ben kepekli yufka bulamadığımda ve illa ki diyet amaçlı yapıyorsam, iç malzemesine biraz saf kepek ilave ediyorum, tercih sizin) 
*Yufkaları ıslatmak için verilen malzemelerle sıvı karışımı hazırlayın. 
*Yufkaların herbirini ikiye kesip kenara koyun. 
*İlk yarım yufkayı yayın ve içini 2-3 kaşık sıvıyla ıslattıktan sonra malzemenin 12'de birini yuvarlak kenarına düzgünce ve boydan boya yayın, kıvırarak rulo yapın ve kendi etrafında sararak yuvarlak hale getirin, yağlanmış tepsiye koyun (Pratik yöntem: İç harcını 6 adet yemek tabağına baştan bölüştürün ve her tabağı bir yufkaya yani iki yarıma kullanın) 
*Malzemeyi bu şekilde bitirin ve 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 
*Dikkat ettiyseniz üzerlerine yumurta sürmedim çünkü hiç şart değil. İsteyen fırçayla yoğurt sürüp çörek otu veya keten tohumu serpebilir.



0 yorum:

Yorum Gönder