TAVUKLU KEŞKEK
Keşkek geçen yıla kadar hiç yapmadığım, dahası tatmadığım bir yemekti. Hatta aşure ön yargısı ve dahi alışkanlığından dolayı buğday ve tuzlu yemek olayını bağdaştıramazdım bir türlü. Sanki yiyemezmişim gibi gelirdi. Ama ne zaman yan komşumda tavuklu keşkek yedim ve çok hoşuma gitti, işte o günden sonra ara sıra yapmaya başladım. Tavukla oldukça hafif oluyor..Hadi yine 'kolesterol' demeyeyim size ! Ama tutmayın beni de, bari çok besleyici olduğunu söyleyeyim n'olur :)) Afiyet olsun..
Malzemeler:
************
*1 su bardağı aşurelik buğday
*3 adet tavuk göğsü veya kemiksiz kalça şiş
*Tuz- su
Üzeri için:
------------
*Tereyağı ve pul biber
Yapılışı:
**********
*Akşamdan ıslattığınız buğdayı üzerini iki-üç parmak kadar geçecek suda veya varsa tavuk suyunda yumuşayana kadar haşlayın.
*Haşlanınca içine tavuk etlerini parçalayarak koyun.
*Etler yumuşayana kadar tuzunu da ekleyip biraz daha pişirin.
*Bu arada buğdaylar biraz daha dağılacaktır.
*Biraz ılınınca bütün yemeği blendırdan geçirin ama malzemelerin yine de iri parçalar halinde kalmasına ve çok fazla un-ufak olmamasına özen gösterin.
*Ben, yöresinde yapıldığı gibi, tahta kaşıkla vura vura ezme işine sanırım sabredemem, hatta bilek gücüm yetmez, o yüzden bu modern yönteme başvurdum, kusura bakmayın:))
*Sıcak iken üzerine yağda kızdırılmış pul veya toz kırmızı biber döküp servis edin.
Malzemeler:
************
*1 su bardağı aşurelik buğday
*3 adet tavuk göğsü veya kemiksiz kalça şiş
*Tuz- su
Üzeri için:
------------
*Tereyağı ve pul biber
Yapılışı:
**********
*Akşamdan ıslattığınız buğdayı üzerini iki-üç parmak kadar geçecek suda veya varsa tavuk suyunda yumuşayana kadar haşlayın.
*Haşlanınca içine tavuk etlerini parçalayarak koyun.
*Etler yumuşayana kadar tuzunu da ekleyip biraz daha pişirin.
*Bu arada buğdaylar biraz daha dağılacaktır.
*Biraz ılınınca bütün yemeği blendırdan geçirin ama malzemelerin yine de iri parçalar halinde kalmasına ve çok fazla un-ufak olmamasına özen gösterin.
*Ben, yöresinde yapıldığı gibi, tahta kaşıkla vura vura ezme işine sanırım sabredemem, hatta bilek gücüm yetmez, o yüzden bu modern yönteme başvurdum, kusura bakmayın:))
*Sıcak iken üzerine yağda kızdırılmış pul veya toz kırmızı biber döküp servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder