VİŞNELİ CHEESECAKE

Sevgili küçük kardeşimin süper bir tarifi bu. Ben ailenin ekmekçisiysem, O da bizim pastacımızdır zaten. Dipfrizde geçen yazdan bekleyen son bir parti vişne vardı ve bu cheese cake'i yapmak farz olmuştu artık. Bir süredir bunu planladığım için labne peynirini de tedarik etmiştim. Yemekli misafirim gelecek olunca 'yemekten sonra çayın yanına tatlı olarak harika olur' diye düşünüp hemen kolları sıvadım. Meyveli, serin, ferah kısacası nefis bir ikram bu..Tavsiye ederim. Gerçi çok güzellerini yapan arkadaşlarım vardır mutlaka ama her tarif kendi içinde özeldir. Bir de buna bakın bakalım.. Afiyet olsun..
Malzemeler:
***********
Tabanı için:
-------------
*1 paket sade pötibör bisküvi veya 1,5 pakete yakın Eti Burçak Yulaflı Bisküvi
*125 gr.margarin veya tereyağı
Peynirli dolgu için:
--------------------
*2 paket labne peyniri
*2 yumurta
*2 su bardağı pudra şekeri
Üstü için:
-----------
*2 su bardağı vişne suyu (vişnelerin süzülen suyunu da kullanarak 2 bardağa tamamlayabilirsiniz)
*1 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
*1,5 - 2 su bardağı çekirdeksiz vişne
Yapılışı:
********
*Margarini eritin.
*Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin ve erimiş margarinle iyice karıştırıp kelepçeli kalıp veya küçük boy borcamın (26-28 cm.civarı) dibine kaşığın sırtıyla bastırarak yayın.
*Bu işlemi, karışımın ortası biraz daha çukur ama kıyıları biraz daha yüksek yaparsanız, sondaki görüntü daha iyi oluyor.
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 -15 dakika kadar fırınlayın.
*Bu ön işlem şart değildir ama dibinin biraz kuruyup kıtır olmasını istiyorsanız yapın.
*Çırpma kabına yumurtaları, labneleri ve pudra şekerini alıp iyice çırpın, bisküvili karışımın üzerine döküp yine 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
*Çıkardıktan sonra üzerine vişne tanelerini yayın.
*Bu arada bir tencereye vişnelerin süzülen suyuyla birlikte toplam 2 bardak hazır kutu vişne suyunu, nişastayı ve pudra şekerini alıp, çırpma teliyle karıştırarak pelte kıvamına gelene kadar pişirin ve vişnelerin üzerine, onları kapatacak şekilde dökün.
*Soğuyunca buzdolabına alın, servis edeceğiniz zaman dilim dilim kesin ve spatül yardımıyla çıkarın.
*Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin ve erimiş margarinle iyice karıştırıp kelepçeli kalıp veya küçük boy borcamın (26-28 cm.civarı) dibine kaşığın sırtıyla bastırarak yayın.
*Bu işlemi, karışımın ortası biraz daha çukur ama kıyıları biraz daha yüksek yaparsanız, sondaki görüntü daha iyi oluyor.
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 -15 dakika kadar fırınlayın.
*Bu ön işlem şart değildir ama dibinin biraz kuruyup kıtır olmasını istiyorsanız yapın.
*Çırpma kabına yumurtaları, labneleri ve pudra şekerini alıp iyice çırpın, bisküvili karışımın üzerine döküp yine 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
*Çıkardıktan sonra üzerine vişne tanelerini yayın.
*Bu arada bir tencereye vişnelerin süzülen suyuyla birlikte toplam 2 bardak hazır kutu vişne suyunu, nişastayı ve pudra şekerini alıp, çırpma teliyle karıştırarak pelte kıvamına gelene kadar pişirin ve vişnelerin üzerine, onları kapatacak şekilde dökün.
*Soğuyunca buzdolabına alın, servis edeceğiniz zaman dilim dilim kesin ve spatül yardımıyla çıkarın.
0 yorum:
Yorum Gönder