YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Yeşil mercimek, benim kış aylarımın vazgeçilmezlerinden. Salatası olsun, mücveri, yemeği veya böreği olsun..Hiç ayırmam. Zaten bu çorba da aslında bir nevi sulu yemek, çorba dediğime bakmayın:) Ama ekşili ekşili-adı ne olursa olsun- pek güzel olur..Havalar serinler serinlemez hemen şımarttım kendimi. Size de hemen tavsiye ediyorum..Afiyet olsun..
Malzemeler:
***********
*2 su bardağı kadar yeşil mercimek
*1 adet irice kuru soğan
*Dilediğiniz miktar zeytinyağı
*Yarım limonun suyu
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz, su
Yapılışı:
*********
*Mercimekleri (taş ihtimaline karşı) bir gözden geçirin.
*Üzerine çıkacak kadar suyla biraz haşlayın.
*Çok kolay haşlandığı için diriliğini kaybetmemesine özen gösterin (yoksa lapalaşır ve çorba denmeyi gerçekten hak eder !)
*Yemeklik doğradığınız soğanı tencereye alın ve zeytinyağında biraz kavurun.
*İçine salçayı ekleyin ve salçanın çiğ kokusu gidene kadar biraz daha kavurmaya devam edin.
*Haşladığınız mercimeği alacak miktar suyu tencereye koyun ve kaynatın.
*Tuzunu ve ekşisini de ekledikten sonra haşlanmış mercimeği içine salın.
*Mercimek salçanın lezzetini alıp yumuşayana kadar pişirin.
*Sıcak servis edin.

*Not: Salça yerine domates rendesi de kullanabilirsiniz. Bu durumda soğanı kavurduktan sonra eklediğiniz 3-4 adet domatesin rendesini pişirip bir sonraki aşamaya öyle geçebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder