ŞEKER FASULYE
Bildiğimiz kuru fasulye yemeğini bu kez ana malzeme olarak 'şeker fasulye' seçtiğim için böyle adlandırdım. Basit bir tarif belki ama 'bugün ne pişirsem'ciler için, hazır havalar da yeterince soğukken, kuru fasulye iyi bir alternatif olabilir diye düşünerek paylaşmak istedim. Afiyet olsun..
Malzemeler:
************
*300 gr.şeker fasulye (veya hangi türünü tercih ederseniz)
*1 adet kuru soğan
*2-3 adet kurutulmuş kırmızı biber (yoksa yeşil taze biber)
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası (acı- tatlı size bağlı)
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Üzerini geçecek kadar sıcak su
Yapılışı:
**********
*Akşamdan ıslattığınız şeker fasulyeyi diriliğini fazla kaybetmeyecek kadar haşlayıp süzün.
*Soğuk sudan geçirin.
*Tencerenin içine biraz sulandırıp çözdüğünüz salçaları ve zeytinyağını koyun ve salçaların çiğ kokuları gidene kadar biraz kavurun.
*Üzerine suyunu, tuzunu ve şekerini ekleyin ve soyduğunuz soğanı bütün olarak koyun (eğer siz de benim eşim gibi yemek suyunun duru ve camsı görüntülü olanını seviyorsanız böyle yapın, ama biraz helmeli ve kıvamlı olmasından hoşlanıyorsanız o zaman soğanı yemeklik doğrayıp başlangıç aşamasında kavurabilirsiniz) *Yemeğin suyu kaynadığında içine şeker fasulyeleri ve kuru biberleri salın, biraz daha yumuşayana ve lezzetini çekene kadar pişirin.
Malzemeler:
************
*300 gr.şeker fasulye (veya hangi türünü tercih ederseniz)
*1 adet kuru soğan
*2-3 adet kurutulmuş kırmızı biber (yoksa yeşil taze biber)
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası (acı- tatlı size bağlı)
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Üzerini geçecek kadar sıcak su
Yapılışı:
**********
*Akşamdan ıslattığınız şeker fasulyeyi diriliğini fazla kaybetmeyecek kadar haşlayıp süzün.
*Soğuk sudan geçirin.
*Tencerenin içine biraz sulandırıp çözdüğünüz salçaları ve zeytinyağını koyun ve salçaların çiğ kokuları gidene kadar biraz kavurun.
*Üzerine suyunu, tuzunu ve şekerini ekleyin ve soyduğunuz soğanı bütün olarak koyun (eğer siz de benim eşim gibi yemek suyunun duru ve camsı görüntülü olanını seviyorsanız böyle yapın, ama biraz helmeli ve kıvamlı olmasından hoşlanıyorsanız o zaman soğanı yemeklik doğrayıp başlangıç aşamasında kavurabilirsiniz) *Yemeğin suyu kaynadığında içine şeker fasulyeleri ve kuru biberleri salın, biraz daha yumuşayana ve lezzetini çekene kadar pişirin.

0 yorum:
Yorum Gönder