ETLİ ENGİNAR
Daha önce dip enginarın zeytinyağlılarını yapıp yazmıştım size. Dün Bostanlı pazarında yeni çıkmış tazecik enginarları görünce dayanamadım, aldım. Eve gelince de "hadi bu kez etlisini yapayım" deyip ocağın başına geçtim. Biraz sonra ne göreyim, evin beyi, yardım sevdasıyla (!) tencerenin başında bitivermiş ! Allah'tan olaya çabuk uyandım: Etli her ne pişerse pişsin tencereden et aşırmaya bayılır, yardım bahane yani:)) Neyse, hakikatten güzel oluyormuş, bir daha arayı bu kadar açmayız artık..Tabii bu arada, dipfrizimize atma zamanımız da yaklaşıyor demek ki:) Afiyet olsun..
Malzemeler:
**************
*7-8 adet dip enginar
*250 gr.kuşbaşı kuzu eti (kuzu eti yiyemiyorsanız kolay pişeceğinden emin olduğunuz kısmı olmak şartıyla dana eti kullanabilirsiniz ama kuzunun yerini tutmaz, belirteyim:)
*1 adet soğan
*1 adet patates
*Zeytinyağı
*Yarım demet dereotu
*Yarım limonun suyu
*Tuz
*Yemeği örtmeyecek kadar su
Yapılışı:
***********
*Öncelikle eti sıvıyağda biraz pişirin.
*Soğanı da yemeklik veya piyazlık doğrayıp etle birlikte çevirin.
*Soğan biraz kavrulduğunda dilimlediğiniz enginar ve patatesi de atıp birlikte bir süre pişirin.
*Tuzunu, limon suyunu ve üzerini örtmeyecek kadar sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın.
*Sebzelerin pişmesine yakın kıyılmış dereotunu da katıp karıştırın ve bir süre daha pişirip altını kapatın (bu arada, evde kalmamış olduğu için ben dereotu ekleyemedim, siz eklemeye çalışın; olmazsa olmaz değildir ama lezzetini destekler)
0 yorum:
Yorum Gönder