Portakallı İrmik Helvası
HAFTANIN YEMEKLERİ-177
Herkese merhaba,
Eskiden beri canım gece yarısı tatlı birşey çekti mi üşenmem irmik helvası yaparım. Sizde benim gibi irmik sevenlerdenseniz bu tarifi de bu akşam deneyiverin :)))
Görüşmek üzere...
Portakallı İrmik Helvası
Malzemeler
Yapılışı
Herkese merhaba,
Eskiden beri canım gece yarısı tatlı birşey çekti mi üşenmem irmik helvası yaparım. Sizde benim gibi irmik sevenlerdenseniz bu tarifi de bu akşam deneyiverin :)))
Görüşmek üzere...
Portakallı İrmik Helvası
Malzemeler
2 su bardağı irmik
100 gr tereyağı
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1 portakal kabuğu rendesi
100 gr tereyağı
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için:
1 su bardağı su
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
Yapılışı
Tereyağı tencereye alınarak eritilir. üzerine irmik ve fıstık
ilave edilerek karıştıra karıştıra kavrulur. Diğer taraftan şerbeti için; süt,
tozşeker ve su tencereye alınarak kaynatılır. Kavrulan irmik sık sık karıştırılarak
altının yanması engellenir. Kavrulunca portakal kabuğu rendesi eklenerek
beklemeden kaynamış şerbet ilave edilir. Kısık ateşte kapağı kapalı
3-4 dk. suyu çekinceye kadar pişirilir. Dilenirse içi çıkarılmış portakal
kabuğu çanağında servis yapılır.
ilave edilerek karıştıra karıştıra kavrulur. Diğer taraftan şerbeti için; süt,
tozşeker ve su tencereye alınarak kaynatılır. Kavrulan irmik sık sık karıştırılarak
altının yanması engellenir. Kavrulunca portakal kabuğu rendesi eklenerek
beklemeden kaynamış şerbet ilave edilir. Kısık ateşte kapağı kapalı
3-4 dk. suyu çekinceye kadar pişirilir. Dilenirse içi çıkarılmış portakal
kabuğu çanağında servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder