ŞARAP MEZELERİ – SOMON FÜME MEZE NASIL YAPILIR – BEYAZ ŞARAP MEZESİ SOMON FÜME

Dario Moreno söylüyor:
Her akşam votka , rakı ve şarap , içtikçe delirir insan olur harap….
Hayır efendim, olur mu hiç!
Yanında güzel mezeler ile ve keyifli sohbetler eşliğinde içersek neden harap olalım, değil mi?
Bugün Şef’ im kendiliğinden gelip bana Şarap Mezeleri tariflerinden Somon Füme Tarifini verdi.
Aman fikrini değiştirmeden hemen size de yazayım:
Somon Füme Meze Malzemeleri:
8 dilim somon füme (incecik dilimlenmiş)
Yarım paket yemek kreması
1 su bardağı tulum peyniri (lor peyniri de olur)
Bir iki tutam biberiye
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım boy kırmızı soğan
8-10 yaprak roka
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağ (sos için)
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 Çorba Kaşığı Kapari Turşusu
1 Çorba Kaşığı Kapari Turşusu
Somon Füme Meze Yapılışı
Önce derince bir kasede krema ve peyniri çatalla eze eze karıştılarım.
Bir kesme tahtası üzerinde biberiyeleri kıyıp zeytinyağı ile iyice ezelim, böylece aromaları birbirine karışmış olur.
Başka bir kapta tuz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu çırpalım. Bu sosumuz bir kenarda dursun şimdilik.
Kırmızı soğanları yarım halka halinde keselim.
Şimdi, biberiye-zeytinyağı karışımını somon füme dilimlerine sürelim.
Önce genişçe bir servis tabağı alalım, en alta rokaları dizelim.
Önce genişçe bir servis tabağı alalım, en alta rokaları dizelim.

Limonlu sosumuzu, kaparileri gezdirelim ve kaya tuzunu da üzerine serpiştirelim.

Neşeli Şef’ im bu mezeyi beyaz şarabın yanında tavsiye ediyor ama bu zavallı yamağa ucundan bile koklatmıyor.
Şerefe!
0 yorum:
Yorum Gönder