BROWNi TARİFİ – BROWNİ NASIL YAPILIR
BROWNi TARİFİ – BROWNİ NASIL YAPILIR
Bu sabah Neşeli Yamak, sade Yamak. Pek keyfim yok da... Neşeli Şef ‘in uçan saboları bile işe yaramadı. Ama ben biliyorum ne yapacağımı: browni! Daha doğrusu biliyorum ama bilmiyorum, Neşeli Şef’ im geçen hafta yaptığına göre kesin tarifi defterinde vardır. Hem de nasıl yapmıştı. Bırakın parmaklarımı tabağı bile yiyecektim. Neşeli Şef 'im ne yapsa yenir zaten. Sabolarını pişirse onu bile yerim. Neyse efendim şu deftere bir bakalım… Hmmm evet, işte karşınızda moral düzelten Browni!
Browni için gerekli Malzemeler:
Yarım paket tereyağ
1 paket bitter çikolata
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için:
Yarım paket siyah çikolata
Browni nasıl yapılır – Browni yapılışı:
Çikolata ve tereyağını bir kaba koyup benmari ile eritelim.
Eriyince içine kakaoyu da ekleyip karıştıralım. Biraz ılınsın.
Ayrı bir kapta şekeri, yumurtayı ve vanilyayı çırpalım, köpük köpük olsun.
Yumurtalı karışıma ılımış çikolatalı karışımı ekleyip karıştıralım.
Sonra bu karışıma küçük bir tutam tuz ve unu da ekleyip iyice karıştıralım. Un topağı kalmasın.
En son çekilmiş cevizleri de katıp karıştıralım.
Şimdi borcam bir kap alıp yağlayalım (ki brownimiz dibine yapışıp bizi üzmesin) ve karışımı içine dökelim.
Üzerini tahta bir spatula ile düzeltelim.
Fırını 180-200 dereceye ayarlayıp ısıtalım.
Fırın ısınınca borcamı fırına verip 25-30 dakika kadar pişirelim.
Pişince alıp biraz ılınmasını bekleyelim.
Servis ederken istersek üzerine çikolata sosu dökelim (neden istemeyelim! Tabii ki isteriz!)
Yine benmari de yarım paket çikolatayı eritelim ve eriyik halde sıcak sıcak browninin üzerine dökelim.
İşte şimdi neşem yerine geldi!
0 yorum:
Yorum Gönder